Uzan'ların 'Para Aklama' Dosyası Bilir Kişiye Gidiyor - Son Dakika
Ekonomi

Uzan'ların 'Para Aklama' Dosyası Bilir Kişiye Gidiyor

Uzan\'ların \'Para Aklama\' Dosyası Bilir Kişiye Gidiyor

Örgütlü olarak kara para akladıkları iddia edilen Uzan ailesinin de aralarında bulunduğu 25 sanığın yargılandığı davada, mal varlıklarının nasıl elde edildiğinin tespiti için dosyanın bilirkişiye gönderilmesi kararlaştırıldı.

20.11.2012 14:24  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Yaşar Avni Güral, Mehmet Koray Özkaya, Birol Çilingir ve Nedim Çokçok katıldı. Mahkeme Başkanı İbrahim Balık, haklarında yakalama kararı olan Kemal Uzan, Yavuz Uzan, Melahat Uzan, Hakan Uzan, Ayşegül Uzan ve Cem Uzan'ın halen yakalanamadıklarını belirtti.

Davanın müdahillerinden Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) avukatı Ahmet Barut, suçtan kaynaklanan mal varlığının aklanıp aklanmadığına dair bilirkişi raporu alınmasını talep etti.

Mahkeme de TMSF avukatının talebini kabul etti. Dosyanın, rapor hazırlaması için belirlenecek 3 bilirkişiye gönderilmesine karar verildi. Mahkeme, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamaya yetkin bulguların olup olmadığının, var ise suçtan kaynaklanan mal varlığı değerleri ile edinilen taşınır ve taşınmaz mal varlıkları ve sermaye gelirlerinin neler olduğu konusunda rapor hazırlanmasını istedi.

Haklarında yakalama kararı olan sanıkların yakalanmalarının beklenmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi Uzan'ların 'Para Aklama' Dosyası Bilir Kişiye Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement