Vakıflar Haftası - Son Dakika
Güncel

Vakıflar Haftası

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, vakıfların köklü tarihimizde önemli görevler üstlendiğini söyledi.

09.05.2016 13:39

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, vakıfların köklü tarihimizde önemli görevler üstlendiğini söyledi.

Düzgün, Vakıflar Haftası dolayısıyla Vakıflar Bölge Müdür Vekili Hakkı Murat ile beraberindeki heyetini makamında kabul etti.

Vakıf çalışanlarının ve vatandaşların Vakıflar Haftası'nı kutlayan Vali Düzgün, başta eğitim, sağlık hizmetleri olmak üzere pek çok kamu hizmetinin vakıflar aracılığı ile yürütüldüğünü belirtti.

Osmanlı döneminde vakıfların sahip olduğu öneme değinen Düzgün, şöyle konuştu:

"Kayseri ilimiz de vakıf geleneği bakımından gerçekten çok köklü bir geçmişe sahip olan ve bunu da yaşatan illerimizin başında yer alıyor. Vakıflar köklü tarihimizde de önemli görevler üstleniyor. Özellikle hayırseverlik konusunda, bazen vakıf adı altında bazen adı vakıf olmasa bile vakıf hizmeti olarak nitelendirebileceğimiz güzel hizmetlerini görüyoruz. Hastane, okul, cami gibi birçok kamu tesisinin, vatandaşların hizmetini gördürecek olan pek çok tesisin hayırseverlerimiz tarafından yapıldığını görüyoruz. Selçuklu döneminden bugüne kadar pek çok vakıf eserini barındırıyor. Onların birçoğu halen ayakta. Örneğin Gevher Nesibe Medresesi hem tıp fakültesi hem de hastanenin bir arada bulunduğu günümüze kadar ayakta kalan önemli eserlerin arasında yer alıyor."

Vakıflar Bölge Müdürü Vekili Hakkı Murat da Kayseri'de vakıf kültürünün öneminden bahsederek, vakıf faaliyetlerine destek veren Vali Düzgün'e teşekkür etti.

Heyet ziyaret öncesi, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vakıflar Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement