Vali Karaloğlu, Fide Üretim Sahalarını Gezdi - Son Dakika
Ekonomi

Vali Karaloğlu, Fide Üretim Sahalarını Gezdi

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, fide üretim sahalarını gezdi ve firma yetkililerinden sahalar ve laboratuvarlar hakkında bilgi aldı.

16.10.2018 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, fide üretim sahalarını gezdi ve firma yetkililerinden sahalar ve laboratuvarlar hakkında bilgi aldı.

Vali Karaloğlu, 10 milyon bitki kapasitesine sahip, DNA analizi yapılan ve sertifikalı fidanlarla kalite güvencesi altına alınan doku kültürü üretim laboratuvarlarını gezdi.

Antalya'da doku kültürü, fidan ve fide üzerine çalışmalar yapan Rito Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ünal ise, Vali Karaloğlu'na yaptığı bilgilendirmede, aşılı fide üretiminde Türkiye'nin öncü kuruluşlarından biri olduklarını kaydetti.

Yıllık fide üretim kapasitesinin 100 milyonun üzerinde olduğunu belirten Ünal, her çeşit sebze ve mevsimlik çiçek fidesi ürettiklerini bildirdi.

Ünal, son teknolojiye sahip üretim sahalarından elde ettikleri ürünleri Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ettiklerini sözlerine ekledi.

Yüksel Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel de, Türkiye ve dünyada tohumculuk sektörü üzerine sunum yaptı.

30 yılı aşkındır tohumculuk sektöründe faaliyet gösterdiklerini anlatan Yüksel, ikisi yurtdışında olmak üzere 7 araştırma ve üretim istasyonuyla çalıştıklarını, 300'den fazla tescilli ürünle 70'e yakın ülkeye ihracat yaptıklarını kaydetti.

Yüksel, Türkiye'deki toplam hibrit sebze tohum pazarının yüzde 30'unu ve serbest tohum pazarının yüzde 75'ini karşıladıklarını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Vali Karaloğlu, Fide Üretim Sahalarını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement