Vali Karaloğlu, Kur'an Kursu Öğrencilerini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Vali Karaloğlu, Kur'an Kursu Öğrencilerini Ziyaret Etti

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kepez Süleymaniye Cami Kur'an Kursu öğrencilerini ziyaret etti.

28.02.2018 16:11

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kepez Süleymaniye Cami Kur'an Kursu öğrencilerini ziyaret etti.

Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2008 yılında tek derslikle eğitim vermeye başlayan ve geçen sene yenilenen Süleymaniye Cami Kur'an Kursu, 700 metrekarelik büyük bir merkeze dönüştü.

Merkezde, ikisi yetişkin, ikisi de çocuklar için olmak üzere 4 derslik, bir oyun odası, çocuklar ve yetişkinler için ayrı ayrı lavabolar, yemek salonları, mescid ve dinlenme salonlarıyla eğitim veriyor. Kur'an kursunu ziyaret eden Vali Münir Karaloğlu, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

100 yetişkin ve 4-6 yaş gurubunda 60 öğrencisi olan kursta sınıfları gezen Vali Karaloğlu, öğrencilerle sohbet etti. Büyükanne Elif Bardakçı, kızı Tuğba Bardakçı ve torunu Yağmur Su Yakar'ın aynı kursta eğitim aldığına tanıklık eden Karaloğlu, kursun 3 kuşağa da hitap etmesini çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Kursta okuma yazma bilmeyenlerin bulunduğunu öğrenen Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlattıkları okuma yazma seferberliği kapsamında, kursta okuma yazma derslerinin açılacağını belirtti.

Yüzde 98,52 ile Antalya'nın okuma yazma oranında Türkiye'de birinci olduğunu kaydeden Karaloğlu, "Lakin okuryazar olmayan vatandaşlarımız da yüzde 30 oranıyla en çok Kepez ilçemizde. Biz de çalışmalarımızı bu ilçemizde yoğunlaştıracağız. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza, hem okullarımızda hem Kur'an kurslarımızda hem de Büyükşehir Belediyemizin ASMEK merkezlerinde okuma yazma eğitimi vereceğiz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Karaloğlu, Kur'an Kursu Öğrencilerini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement