'Vali Yardımcısı Sendikacılara Hakaret Etti' İddiası - Son Dakika
Güncel

'Vali Yardımcısı Sendikacılara Hakaret Etti' İddiası

\'Vali Yardımcısı Sendikacılara Hakaret Etti\' İddiası

KESK Hakkari Şubeler Platformu, Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Şen'in yasal yollarla hak arayan ve kendisini ziyaret eden BES ve KESK üyelerine hakaret ettiğini ve hedef gösterdiğini ileri sürdü.

29.02.2012 15:13  Güncelleme: 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kesk Hakkari Şubeler Platformu, Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Şen'in yasal yollarla hak arayan ve kendisini ziyaret eden Büro Emekçileri Sendikası (BES) ve KESK üyelerine hakaret ettiğini ve hedef gösterdiğini ileri sürdü. KESK Şubeler Platformu Hakkari Dönem Sözcüsü Metin Demirer, Vali Yardımcısı Şen'in kendilerini Ergenekon sanıklarıyla ilişkilendirdiğini öne sürerek, "Yasal, meşru bir sendikayı illegal göstermek, Ergenekon ile ilişkilendirmek, demokrasi, barış ve temel hak taleplerimizi 'fitne fesat' olarak değerlendirmek kimsenin haddine değildir" dedi.

Geçen hafta Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Şen ile BES üyeleri arasındaki geçtiği ileri sürülen görüşme ile ilgili BES'in bağlı olduğu KESK tarafından bugün basın açıklaması yapıldı. KESK Şubeler Platformu Hakkari Dönem Sözcüsü Metin Demirer, İl İdare Kurulu'nda çalışan bir arkadaşlarına hafta içi bir gün izinli sayılması için Vali Yardımcısı Şen'e gittiklerini, ancak hakarete uğradıklarını ve hedef gösterildiklerini iddia etti.

'SENDİKALARDAN NEFRET ETTİĞİNİ SÖYLEMİŞ'

Dönem Sözcüsü Metin Demirer, Vali yardımcısı Şen'i kınadıklarını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"4 Şubat tarihinde kongreye giden BES yönetim kurulu üyeleri, yasal hakları olan haftada bir günlük izin hakkını kullanmak için İl İdare Kuruluna yazılı başvuru yaptı. Ancak yazılı başvuruya yanıt alınmayınca, Vali Yardımcısı Abdullah Şen'i makamında ziyaret ettiler. Yapılan görüşmede arkadaşlarımızı rencide eden ve şok eden bir davranış sergileyen Vali Yardımcısı Abdullah Şen, makamında akla ziyan değerlendirmelerde bulunarak kendisini yasalar üstü gören bir tutum sergilemiştir. Görüşmede vali yardımcısı, çalışma barışını koruma adına sendika yöneticisine izin vermyeceğini belirtmiş ve zaten sendikalardan nefret ettiğini, sendikaların fitne-fesat yeri olduğunu, ergenekoncuların sendikalardan çıktığını söyleyerek, yasal ve dekomokratik bir kurum olan BES ve bağlı olduğu KESK'İ açıkça hedef göstermiştir. İl genelinde 2 binden fazla üyesi olan KESK Şubeler Platformunun Dönem Yürütmesinde yer alan BES Şube Yönetim Kurulu üyelerine, makamında bir vali yardımcısına yakışmayacak şekilde davranan Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Şen'in bu tutumunu, merkezi iktidarın yereldeki iz düşümü olarak değerlendiriyoruz."

'KAPI KULU MEMURLUĞUNU DAYATAN ZİHNİYET'

Yaşanan olayın KESK'e yönelik bir karalama kampanyası olduğunu savunan Demirer sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletin makamında,devleti temsil eden bir şahsiyet tarafından sendikamıza yönelik büyük bir kin ve nefret dillendirilmektedir. Zaten demokrasi anlayışı kıt olan, temel hak ve özgürlükleri emekçilere çok gören, emekçileri her zaman kendilerine biat ettirerek, kapı kulu memurluğunu dayatan bir zihniyet yıllardır bunu yapmaktadır. Makamlarda yasal meşru bir sendikayı illegal göstermek, ergenekon ile ilişkilendirmek, demokrasi, barış ve temel hak taleplerimizi fitne fesat olarak değerlendirmek kimsenin haddine değildir. Böyle sendikalar var ise adını cismini ve niteliğini belirtmek gerekmez mi."

- Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Vali Yardımcısı Sendikacılara Hakaret Etti' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement