Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Görülen Kck Davasında Tahliye Kararı - Son Dakika
Güncel

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Görülen Kck Davasında Tahliye Kararı

Hakkari'de, KCK'ya yönelik operasyon kapsamında 12'si tutuklu 15 sanığın yargılandığı davanın Van 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmasında tahliye kararı çıktı.

10.04.2012 17:37

Hakkari'de, KCK'ya yönelik operasyon kapsamında 12'si tutuklu 15 sanığın yargılandığı davanın Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmasında tahliye kararı çıktı.

Van Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğince yürütülen soruşturma kapsamında, 9 Haziran 2010 tarihinde Hakkari'de KCK'ya yönelik bir operasyon düzenlenmişti. Operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve aralarında eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın da bulunduğu 3'ü firari 15 kişi hakkında, Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce "terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak" suçlarından dava açılmıştı.

Davanın bugün Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen beşinci duruşmasına, tutuklu 12 sanık ve avukatları katıldı. Yaklaşık 1 saat süren duruşmada, mahkeme heyeti, delil durumu ve tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak Dicle Haber Ajansı Hakkari muhabiri Hamdiye Ç. ve BDP üyeleri Fatma D., Berivan A., Hüsna S., Tahir K. ile Faruk Y.'nin tahliyelerine karar verdi. Mahkeme heyeti, tutuklu diğer sanıkların tahliye taleplerini ise reddederek davanın duruşmasını 5 Haziran 2012 tarihine erteledi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Görülen Kck Davasında Tahliye Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement