Van'daki Doktorların Eylemi - Son Dakika
Güncel

Van'daki Doktorların Eylemi

Van\'daki Doktorların Eylemi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, uzman ve pratisyen hekim eksikliği gerekçesiyle bugün iş yavaşlatma eylemi yapan doktorlarla telekonferans sistemiyle görüşme yaparak, doktor açığını bir hafta içinde çözeceğine dair söz verdi.

27.04.2012 23:13

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, uzman ve pratisyen hekim eksikliği gerekçesiyle bugün iş yavaşlatma eylemi yapan doktorlarla telekonferans sistemiyle görüşme yaparak, doktor açığını bir hafta içinde çözeceğine dair söz verdi.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İpekyolu Devlet Hastanesi'nde görevli bazı doktorların, acil servisteki doktor yetersizliğinden dolayı poliklinik kapatma eylemi yapması Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Akşam saatlerinde hastanede görevli doktorlar, Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar başkanlığında toplantı yaptı. Toplantı sırasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın telekonferans sistemiyle toplantıya katılarak, sorunu çözeceğine dair söz verdiği belirtildi.

Toplantı sonrası Sağlık Müdürü Bilal Acar, doktorları temsilen Acil Tıp Uzmanı Recep Dursun ile ortak basın toplantısı düzenledi. Acar, pratisyen ve uzman doktor eksikliği gerekçesiyle bugün yaşanan eylemi hatırlatarak, sorunun çözümü için mesai bitiminde Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hekimleriyle sorunun çözümüne yönelik bir toplantı yaptıklarını söyledi.

Toplantı sırasında söz alan her hekimin farkı önerilerinin olduğunu dile getiren Acar, "Toplantı halindeyken Sağlık Bakanımız Recep Akdağ aradı. Bakanımız depremden çıktığımızdan dolayı atlattığımız zor badirelerden dolayı bu tür sıkıntıların olabileceğini belirterek, bu sorunun çözülmesi için olaya el attığını söyledi. Hekim arkadaşlarımız bunu alkışla karşıladılar. Van'daki hekim arkadaşlarımızla 24 saat görev yapmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Her türlü sıkıntıya rağmen hekimlerimiz görevlerini

sonuna kadar devam ettirecekler. Bugünkü toplantımız neticesinde bakanımızın ilimize ve bizlere sahip çıkması hepimizi memnun etmiştir" dedi.

Doktorları temsilen Bakan Akdağ ile görüşen doktor Recep Dursun ise, "Bakanımız Van'daki hekim açığına dair sorunları bir hafta içerisinde çözüleceğin dair söz verdi. Biz de sağlık bakanımıza güveniyoruz işimize devam ediyoruz" şeklinde konuştu. Bir gazetecinin sorusu üzerine Dursun, bütün hekimlerle işlerinin başında olduğunu ifade ede rek, şunları söyledi:

"Van'da acil hizmetlerimiz hiç bir zaman eksilmedi ve acil servislerde hiç bir hastamız mağdur edilmiyor. Sadece bugün poliklinik yavaşlatma eylemi vardı. Bütün arkadaşlar olarak telekonferas sistemiyle bakanımızı dinledik. Çözümü bekliyoruz." - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Van'daki Doktorların Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement