Vdp: Devlet Öğretmen Açığını Gideremiyor - Son Dakika
Güncel

Vdp: Devlet Öğretmen Açığını Gideremiyor

Vdp: Devlet Öğretmen Açığını Gideremiyor

BERLİN'de pazartesi günü basın toplantısı düzenleyen VDP Başkanı Klaus Vogt "Uzman kişi yetirme konusunda hiçbir alan bizim kadar devlete bağımlı değildir" sözleriyle, sadece devletin öğretmen yetiştirmesini eleştirdi.

20.11.2018 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BERLİN'de pazartesi günü basın toplantısı düzenleyen VDP Başkanı Klaus Vogt "Uzman kişi yetirme konusunda hiçbir alan bizim kadar devlete bağımlı değildir" sözleriyle, sadece devletin öğretmen yetiştirmesini eleştirdi. Vogt, şunları söyledi: "Devlet öğretmen açığını gideremiyor. Bizim özel okullar olarak öğretmen açığımız yok. Kalifiye öğretmenlerimiz de var. Ancak Almanya'da öğretmen açığı bulunuyor. 2030 yılına kadar ihtiyaç duyulan öğretmen sayısı 31 bin 900 olarak öngörülüyor. Devlet öğretmen yetiştirmede yeterli değil. Bunun için öğretmen yetiştirme konusunda devletin tek belirleyici olmasını istemiyoruz."

Öğretmen yetiştirme konusunda devletin monopol olduğunu belirten Prof. Dr. Udo Di Fabio ise, bunun rekabet kurallarına aykırı olduğuna dikkati çekti. Prof. Dr Fabio, devletin özel okullar üzerindeki sıkı denetimini de eleştirdi: "Devlet büyük toplantılar yaparak uyum politikaları belirliyor. Ancak öğretmenler olmadan uyum politikaları uygulanamaz ve uyum da sağlanamaz."

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Vdp: Devlet Öğretmen Açığını Gideremiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement