Verem Haftası - Son Dakika
Yerel

Verem Haftası

Uşak İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, veremin ölümcül bir hastalık olduğunu, ancak alınan önlemlerle tedavi edilebildiğini bildirdi.

02.01.2012 16:40

Uşak İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, veremin ölümcül bir hastalık olduğunu, ancak alınan önlemlerle tedavi edilebildiğini bildirdi.

Ünal, Verem Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, hastalığın solunum ya da sindirim yoluyla bulaştığını öksürük, balgam çıkarma, kilo kaybı, iştahsızlık, ateş, gece terlemesi ile belirti verdiğini kaydetti.

Verem Savaşı Dispanserleri'nde tanı ve tedavi işlemlerinin ücretsiz olduğuna dikkati çeken Ünal, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Verem ölümcül bir hastalık ancak tedavi edilebilir. Bu hastalığın teşhisi için balgam muayenesi en önemli tetkiktir. Verem hastasını tedavi etmek hastalığın başkalarına yayılmasını önleyecek en iyi yoldur. Hastanın iyileşmesinin sağlanması, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi açısından son derece önemlidir. Verem hastalığında kombine ilaç tedavisi uygulanmakta olup, tedavi en az 6 ay sürdürülmelidir. Hastalar ilaçlarını düzenli olarak kullanmalı, şikayetler azalsa bile ilaç kullanmaya devam etmeli ve yakın temasta olan insanlara mikrobun bulaşmasını önleyici tedbirler almalıdır. Tedavinin yarıda kesilmesi halinde basiller direnç kazanmakta ve tedavi güçleşmektedir. Önerilen biçimde ilaçların kullanılması tedavi olma şansını yüzde 95 arttırmaktadır."

- UŞAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Verem Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement