Vergi Haftası - Son Dakika
Ekonomi

Vergi Haftası

Sivas'ta "Vergi Haftası" etkinlikleri kapsamında, vergi rekortmeni olan 10 mükellefe teşekkür belgesi verildi.

22.02.2016 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta "Vergi Haftası" etkinlikleri kapsamında, vergi rekortmeni olan 10 mükellefe teşekkür belgesi verildi.

Sivas Valisi Alim Barut, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, vergisini dürüstçe ödeyen herkese teşekkür etti.

"Vergi, asla bir gider olarak görülmemeli" diyen Barut, "Devlet alınan vergilerle üreticiye alt yapı oluşturarak vergilerin dönüşümünü sağlıyor" dedi.

Barut, verginin öneminde değinerek, "Vergi döndükçe, para döndükçe hem işadamı kazanır, hem devlet kazanır hem birey kazanır. Toplum kazanmadan bireyin kazanma imkanı yoktur. Bu tüm ekonomilerde böyledir. O sebeple vergisini bu şekilde dürüstçe beyan edip veren kardeşlerimi candan tebrik ediyorum" diye konuştu.

Programa, Vali Barut ile Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Defterdarı Mehmet Yazar, il protokolü ve vergi rekortmeni olan firmaların sahipleri ve yetkilileri katıldı.

2014 yılı vergi rekortmenleri şu şekilde sıralandı; kurumlar vergisi rekortmenleri, Çamlıbel Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, ESTAŞ Anonim Şirketi, SİDEMİR, Okul Endüstri Şirketi, Tokat AVM A.Ş., Fimar Mermer, Emmioğlu Mermer, Özmersan Mermer, Ofisline Mobilya ve Kaptan İnşaat.

Gelir vergisi rekortmenleri ise Mehmet Akyıldız (bina inşaatı), Mustafa Altan (yol inşaatı), Yüksel Aras (büro mobilyaları), Tahsin Demiral (noterlik faaliyeti), Şemsa Çakır Güzey (noterlik Faaliyeti ), Esat Özkan (gayrimenkul kiraya verilmesi), Mustafa Cesur (mühendislik), Mehmet Emin Koçyiğit (menkul sermaye iradı faaliyeti), Yusuf Oflaz (yeminli mali müşavir) ve Dilek Sönmez Uzun (avukat)."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Vergi Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement