Vida'nın Babası Hem Futbolcu Hem de Benzinciymiş... - Son Dakika
Spor

Vida'nın Babası Hem Futbolcu Hem de Benzinciymiş...

Vida\'nın Babası Hem Futbolcu Hem de Benzinciymiş...

Domagoj Vida’nın babası Rudika Vida, oğlunun aksine futbolculuktan hiç iyi para kazanamadı. Hırvatistan birinci liginde hafta sonları dev ekiplerin filelerini havalandırıyor, hafta içiyse benzin istasyonunda arabaların deposuna benzin koyuyordu.

12.01.2018 14:00

Onur Dinçer/ Skorer Özel
Beşiktaş'ın son transferi Domagoj Vida, savunmadaki sert futbolu ve mücadeleci yapısıyla tanınıyor. Dinamo Kiev'den alınan deneyimli savunmacının babası da kendisi gibi futbolcuydu. Bir forvet olan ve oynadığı dönemde ülkenin önemli golcülerinden olan Rudika Vida, ne var ki bu işten oğlu kadar iyi para kazanamadı.
Babasının makus talihini yendi
Domagoj Vida'nın alacağı ücret siyah-beyazlılar tarafından açıklanmasa da, 28 yaşındaki futbolcunun 3 milyon euroya yakın bir yıllık maaşı olduğu belirtiliyor. Rudika Vida ise profesyonel futbolcu olduğu dönemde buna göre çok çok düşük ücretlere oynuyordu. Osijek ve Belisce gibi ekiplerin formasını giyen baba Vida, bu yüzden ek iş yapmak bile zorunda kaldı.
Gol krallığında üçüncü oldu
Formasını giydiği Belisce 1992'de birinci lige yükseldi. Rudika Vida 93-94 sezonunda 26 golle, ligdeki gol krallığında sezonu üçüncü sırada tamamladı ve takımını küme düşmekten kurtardı. O sezon 32 yaşındaydı ve Dinamo Zagreb, Hajduk Split gibi ligin en iyi ekiplerine gollerini atıyordu.
Benzin istasyonunda çalışıyordu
Hafta sonları bu dev rakiplerin filelerini havalandıran Rudika, hafta içiyse başka bir iş yapıyor benzen istasyonunda çalışıyordu. Donji Miholjac kasabası yakınlarındaki bu istasyonda pazartesiden cumaya, arabaların deposunu benzinle dolduruyordu.
Davor Suker takım arkadaşıydı
Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı olan, ülkenin efsane futbolcusu Davor Suker'in eski takım arkadaşı olan Rudika Vida, maddi açıdan sıkıntı yaşadığı aktif futbolculuk dönemini bizzat kendisi de anlatıyor. Beşiktaşlı futbolcunun babası, Osijek'te oynadığı dönem ise benzinlikteki işi tamamen bıraktığını ve bir sezonluğuna sadece futbola yoğunlaşabildiğini dile getiriyor.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Vida'nın Babası Hem Futbolcu Hem de Benzinciymiş... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement