Volgograd'da Patlayan Bombalar Olimpiyatlar İçin Mesaj Olabilir" - Son Dakika
Güncel

Volgograd'da Patlayan Bombalar Olimpiyatlar İçin Mesaj Olabilir"

Volgograd\'da Patlayan Bombalar Olimpiyatlar İçin Mesaj Olabilir"

Rus uzmanlar, 24 saatte iki kez bombalı saldırıyla sarsılan Volgograd'ın Kış Olimpiyatları'nın düzenleneciği Soçi'ye ve Kafkaslar'a yakın olması nedeniyle hedef seçildiği görüşünü savunuyor Uluslararası Alfa Terörle Mücadele Derneği Başkan Yardımcısı Filatov: "Volgograd, hem teröristlerin eylemi yapacakları.

30.12.2013 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKAN CEYHAN AYDOĞAN - Rus uzmanlar, 24 saatte iki kez bombalı saldırıyla sarsılan Volgograd'ın Kış Olimpiyatları'nın düzenleneciği Soçi'ye ve Kafkaslara yakın olması nedeniyle hedef seçildiği görüşünü savunuyor.

Eski adı Stalingrad olan ve Rusya'nın İkinci Dünya Savaşı'nda efsaneleşen, bir milyonun üzerinde nüfusa sahip güney şehri Volgograd, 2014 Kış Olimpiyatları'nın düzenleneceği Rusya'nın güneyindeki Soçi'ye ve Kafkaslar'a yakın bir coğrafyada bulunuyor.

Rus uzmanlar, saldırganların Volgograd'ı hedef almasına en güçlü ihtimal olarak kentin bu çapta eylem gerçekleştirmek için güvenlik bakımından "yumuşak karın" görülmesi olduğunu ileri sürüyorlar.

Saldırılarının şubat ayında olimpiyatlara ev sahipliği yapacak Soçi'ye yakın Volgograd şehrinde yapılmasının ayrı bir mesaj taşıdığını savunan uzmanlar, teröristlerin üst üste saldırılarla Olimpiyat Komitesi'ne organizasyon güvenliğinin tehlikede olduğu mesajı vermeye çalıştığını düşünüyorlar.

Saldıralın amacı Soçi Olimpiyatları'nı gölgelemek mi

Uluslararası Alfa Terörle Mücadele Derneği Başkan Yardımcısı Aleksey Filatov, saldırıların şubat ayında Soçi'de düzenlenecek olimpiyatları gölgelenmesi amacıyla kamuoyu oluşturmak için düzenlenmiş olabileceğini ifade etti.

Kafkasya'ya yakın olduğu için Volgograd'ın hedef seçildiğini dile getiren Filatov, "Volgograd, hem teröristlerin eylemi yapacakları yere ulaşabilmesi hem de saldırılarda kullanılacak düzeneklerin taşınması bakımından en uygun büyük şehirlerden biri" dedi.

Volgograd'ın Soçi'ye yakın olmasının, saldırıların mesaj içerme olasılığını artırdığını kaydeden Filatov, "Aynı şehirde üst üste iki saldırı gerçekleştirilmesi, eylemlerin daha çok ses getirmeyi ve halkın devlet organlarına olan güvenini zedelemeyi hedefliyor olabilir" görüşünü paylaştı.

Filatov, olimpiyatların düzenleceği Soçi bölgesinde en üst düzeyde güvenlik önlemleri uygulandığını ve saldırganların, oraya cesaret edememeleri nedeniyle Volgagrad'ı seçtiğini iddia etti.

Volgograd'da 21 Ekim'de bir yolcu otobüsünde düzenlenen intihar saldırısında 6 kişi ölmüştü. 27 Aralık'ta yine güney şehirlerinden Pyatigorsk'da meydana gelen patlamada da 3 kişi hayatını kaybetmişti. Son olarak 24 saat içinde yapılan iki patlama se büyük infial oluşturdu. Önce bir tren istasyonunda, ardından yolcu otobüsünde düzenlenen iki saldırıda 30'un üzerinde kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Volgograd'da Patlayan Bombalar Olimpiyatlar İçin Mesaj Olabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement