Yalıntaş'ın Başpehlivanı Koç - Son Dakika
Spor

Yalıntaş'ın Başpehlivanı Koç

Yalıntaş\'ın Başpehlivanı Koç

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde “Yalıntaş Yağlı Güreşleri” kıran kırana geçerken, başpehlivanlığı İsmail Koç kazandı.

13.05.2017 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde "Yalıntaş Yağlı Güreşleri" kıran kırana geçerken, başpehlivanlığı İsmail Koç kazandı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin bu yıl 12.'sine ev sahipliği yaptığı Yalıntaş Yağlı Güreşleri, mehter eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Güreş alanına kadar süren yürüyüşün ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak dualar edildi. Güreşlere Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve binlerce güreş sever katıldı. Başkan Sadi Kurtulan ve güreş ağası Habib Karaca, halkı ve güreşçileri selamladı. 13 boyda 230 güreşçinin kispet giydiği güreşler, kıran kırana geçen mücadelelere sahne oldu. Peşrevleriyle er meydanına çıkan pehlivanlara seyirciler sevgi gösterilerinde bulunurken, cazgırların okudukları manilerde güreşlere renk kattı.

12. Yalıntaş Yağlı Güreşleri'nin finalinde İsmail Koç ve Ali Rıza Kaya'nın başpehlivanlık unvanı için karşı karşıya geldiği son müsabaka nefesleri kesti. İki pehlivanın el bağladığı final, büyük heyecana sahne oldu. Sıcak havaya rağmen hareketli bir güreş çıkaran güreşçi İsmail Koç, rakibi Samsunlu Ali Rıza Kaya'yı yenerek başpehlivan oldu.

İsmail Koç'a madalyasını veren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, güreşlerin hem mücadele, hem de dostluk içinde yüzlerce yıllık geleneğine yakışır bir şekilde tamamlandığını söyledi.

Ata sporuna sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Sadi Kurtulan, "Yalıntaş küçük Kıkpınar olarak adlandırılıyor. Er meydanından gelecekte büyük güreşçilerin yetişeceğine inanıyorum. Dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu etkinlikte geçmişten bugüne emeği geçenlere ve atalarına layık bir şekilde sportmence" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Yalıntaş'ın Başpehlivanı Koç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement