Yalnız Oyuncaklar Yeni Arkadaşlarına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Yalnız Oyuncaklar Yeni Arkadaşlarına Kavuştu

Yalnız Oyuncaklar Yeni Arkadaşlarına Kavuştu

Aktiffelsefe gönüllüleri 28.si düzenlenen Yalnız Oyuncaklar Yeni Arkadaşlar kampanyası için topladığı oyuncakları dağıttı.

24.01.2014 11:03

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği bünyesinde kurulmuş olan GEA Ekibinin düzenlediği Oyuncak Kampanyası neşeli bir şekilde sonlandı. Kenarda köşede artık oynanmayan yalnız kalan oyuncakları bir araya getiren gönüllüler oyuncakların yeni sahipleriyle buluşmasını sağladı.

Geçtiğimiz dönem boyunca çeşitli alış veriş merkezlerinde, adalarda mevkiinde kurulan standlarda toplanan ve Aktiffelsefe Dernek Binasına getirilen yalnız oyuncaklar yeni arkadaşlarına kavuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği okullarda gün boyunca hem deprem tatbikatı yapıldı hem oyuncaklar dağıtıldı. GEA Ekip Lideri Özcan Küçük Mitolojide Toprak Ana anlamına gelen GEA, tamamı gönüllü üyelerden oluşan bir arama kurtarma, ekoloji ve sosyal kampanyalar grubudur.

GEA Ekibi ulusal ve uluslararası alanda yaşamı tehdit eden bütün felaketlerde, afet sonrasında enkaz altında kalmış insanlara ulaşmak için arama kurtarma operasyonları gerçekleştirmekte, ihtiyaç halinde afet bölgesinde tıbbi ve insani yardım faaliyetleri sürdürmektedir diyerek kampanya ile ilişkisini şu şekilde aktardı;

Bunun yanı sıra çeşitli zamanlar da ekolojik ve sosyal kampanyalar konusunda da faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Devamlı bir şekilde farklı şehirlerdeki farklı şubelerimizle gerçekleştirmekte olduğumuz "Yalnız Oyuncaklara Yeni Arkadaşlar" isimli sosyal kampanyamızı 2009 ve 2012 tarihlerinde ise Eskişehir'de gerçekleştirmiştik. Çok başarılı geçen bu kampanyayı yoğun istek üzerine yeniden Eskişehir'de gerçekleştirdik. 28.si olan oyuncak kampanyamızın amacı; evlerimizde atıl durumda bulunan oyuncakları bir araya getirip sonrasında Gea gönüllüleri ile onların temizliğini, onarımını yaparak, yeni arkadaşları ile buluşturmaktı diyerek kampanyanın amacına ulaştığını sözlerine ekledi. Pamuk Prenses, Kırmızı Başlıklı Kız,Kral ve Batman kostümleriyle hem oyuncak dağıtan hem de çocuklarla birlikte oynayan gönüllüler aynı zamanda kendilerinin de çok güzel ve anlamlı bir gün geçirdiklerini söylediler.

100.yıl ilkokulu, Aziz Bolel İlkokulu, Türkmen Tokat İlkokulu, Nermin Özdemir Anaokulu'da yapılan dağıtımlara Temel Eğitim İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özden Akkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Özden'de katılarak Aktiffelsefe gönüllülerine böylesine paylaşımla dolu güzel bir günü organize ettikleri için teşekkür etti.

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe; 1989 yılında kurulmuş; gönüllülerden oluşmuş, toplum yararına faaliyetler düzenleyen, dini, siyasi ve ekonomik bir nitelik taşımayan; bir felsefe ve kültür derneğidir. Kamu yararına düzenlediği faaliyetlerin yanı sıra bilimlerin, sanatların, kültürlerin ve felsefelerin karşılaştırmalı olarak incelenmesi yolu ile insana ve evrene bütüncül bir bakışa sahip olunmasını amaçlar. "Yeni Yüksektepe" kelimesi, evreni ve insanı tanımak isteyen her insanın içindeki potansiyel yüksek değerleri çıkarmaya çalışan filozofu simgeler.

Aktiffelsefe'nin gönüllü olarak düzenlediği faaliyetler arasında; felsefe seminerleri, konferanslar, saydam gösterileri, müzik ve şiir dinletileri, tarihi ve kültürel geziler, çocuk şenlikleri, sosyal yardım kampanyaları, eğitim seminerleri, tiyatro ve dans çalışmaları, spor etkinlikleri, GEA Arama Kurtarma Ekoloji faaliyetleri, fotoğraf yarışmaları, karikatür festivalleri, atölye çalışmaları yer almaktadır.

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'nde düzenlenen tüm faaliyetler, kendini tanımak ve potansiyellerini geliştirmek, gönüllülük ve vatandaşlık prensipleriyle, enerjilerini toplum yararına ücretsiz olarak yapılan bu faaliyetlere aktarmak isteyenlerin katılımına açıktır.

Türkiye'nin 12 ilinde 19 şubesi bulunmakta olup genel Merkezi Ankara'dır. Eskişehir Şubesi de 5 yıldan bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yalnız Oyuncaklar Yeni Arkadaşlarına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement