Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Yalova'dan Kısa Kısa

Mevlana Haftası.

06.12.2014 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çiftlikköy ilçesinde, Hazreti Mevlana'nın vefatının 741'inci yıl dönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi.

Mustafa Kemal Anadolu Lisesinin, Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'nda organize ettiği programa, Kaymakam Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, İlçe Jandarma Komutanı Murat Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Murat Gülver, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Okul Müdürü Hakkı Bahadır, burada yaptığı konuşmada, hoşgörü, barış ve kardeşliğin simgesi olan Mevlana'yı anmak için programı düzenlediklerini söyledi.

Mevlana'nın felsefesinin dünyayı aydınlattığını belirten Bahadır, Mevlana'nın gelecek nesillere çok iyi anlatılması gerektiğini söyledi.

Okunan ilahi ve şiirlerin ardından Mevlevilik ve Mevlana'nın hayatı ile ilgili gösteri düzenlendi.

Toplu taşıma araç şoförlerine eğitim projesi

Yalova Belediyesi ve Minibüsçüler Odası iş birliğiyle yolcu minibüslerinde kaliteyi artırmak için şoförlere eğitim programı düzenlenecek.

Belediye Başkan Vefa Salman ile Yalova Minibüsçüler Odası Başkanı Sefer Keskin şoförlere yönelik uygulanacak eğitim projesi için bir araya geldi.

Salman, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında şoförlere trafik kuralları, ulaşımda dikkat edilmesi gereken hususlar ve yönetmelikler konusunda bilgiler verileceğini söyledi.

Proje sayesinde şoförlerin nezaket kuralları dışına çıkacak sözler ve ya hareketlerle yolcuları rahatsız etmelerinin, diğer araç şoförleri, yolcular, denetim görevlileri ve yayalarla münakaşa etmelerinin önüne geçileceğini belirten Salman, "Bu proje Yalova için bir ilk, dolayısıyla bu projeyi çok önemsiyorum. Tabi ki projeyi uygulamaya koymamızla işimiz sonlanmayacak, bu uygulamanın sürdürülebilir olması, hayata geçirilebilir ve denetlenebilir olması sağlanacak" diye konuştu.

Çiftlikköy'de Halk Günleri

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, halkın sorunlarını dinlemek için "Halk Günleri" programı düzenledi.

Silpagar, Belediye Meclis Salonu'nda yapılan programda ilçeyi daha güzel hale getirmek için çalıştıklarını söyledi.

İlçe sakinlerinin daha huzurlu bir şekilde yaşamaları için sorunlarını dinlemek ve çözüm yolları üretmek için bu programı düzenlediklerini ifade eden Silpagar, daha sonra vatandaşların sorunlarını dinledi. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement