Yanlış Veri Girişi Özürlü Cengiz'i Maaşından Etti - Son Dakika
Güncel

Yanlış Veri Girişi Özürlü Cengiz'i Maaşından Etti

Yanlış Veri Girişi Özürlü Cengiz\'i Maaşından Etti

Mersin'in Silifke ilçesinde yaşayan Cengiz Kabak, Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün bilgisayara bilgi verilerini yanlış girmesi sonucu 9 aydır engelli maaşını alamıyor.

02.11.2012 10:39  Güncelleme: 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Silifke ilçesinde 20 yıldır yatağa bağlı olarak yaşayan 45 yaşındaki Cengiz Kabak, Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün bilgisayara bilgi verilerini yanlış girmesi sonucu 9 aydır engelli maaşını alamıyor.

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Çadırlı köyünde 20 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa bağımlı yaşamaya başlayan Cengiz Kabak'ın bilgisayar kayıtlarında yapılan yanlış veri girişi sonucu Ağrı'nın köyünde muhtar olarak göründüğü için engelli maaşı kesildi. 20 yıldır yatalak olan ve yüzde 78 özürlü raporu bulunan Kabak, 9 ay önce kesilen maaşını geri alabilmek için başvurmadık merci bırakmadı. Silifke Nüfus Müdürlüğü'nden adreslerinin Ağrı'da gözüktüğünü ve engelli oğlu Cengiz Kabak'ın bu ilde muhtar olarak görev yapıyor göründüğünü öğrendiklerini belirten baba Kerim Kabak, Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün yaptığı hatayı düzelttirdiklerini, fakat buna rağmen çocuğunun engelli maaşını alamadığını ifade etti.

9 aydır çocuğunun engelli maaşının bağlanması için mücadele verdiklerini belirten baba Kerim Kabak, "9 ay önce oğlumun maaşı kesildi. Bunun üzerine ben de Silifke Kaymakamlığı'na gittim. Oradan bana bir telefon numarası verdiler ve bu numarayı aramamı istediler. Onlarca kez aramama rağmen bu telefona bir türlü ulaşamadım. Daha sonra Mersin, Ankara derken en sonunda temmuz ayında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na mektup yazdım. Bunun üzerinden de iki aydan fazla zaman geçmesine rağmen hiçbir cevap alamadık. 9 aydır devletin bütün kurumlarını gezdik. Devletin memurunun hatasını biz 9 aydır çekiyoruz. Ben hasta bir adamım. 70 yaşındayım ve kalbimde pil var. Ben ağır iş yapamıyor, çalışamıyorum. Oğlumun ihtiyaçlarını komşularımın yardımıyla giderebiliyorum. Tek başıma kaldıramıyorum. Bu konuda devletin bize yardımcı olmasını istiyoruz" dedi.

Yatmaktan bıktığını, ayağa kalkmak, gezmek, yürümek, koşmak istediğini belirten Cengiz Kabak ise, bir an önce hatanın düzeltilerek mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yanlış Veri Girişi Özürlü Cengiz'i Maaşından Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement