Yasemin Öğretmenin Organlarıyla Hayata Bağlandılar - Son Dakika
Güncel

Yasemin Öğretmenin Organlarıyla Hayata Bağlandılar

Yasemin Öğretmenin Organlarıyla Hayata Bağlandılar

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde İbrahim Bodur Anadolu Lisesi'nde İngilizce Öğretmeni olarak görev yaparken, geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki Yasemin Gül'ün bağışlanan böbrekleri ve karaciğeri, Bursa'daki 3 hastaya hayat verdi.

11.01.2012 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde İbrahim Bodur Anadolu Lisesi'nde İngilizce Öğretmeni olarak görev yaparken, geçirdiği beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki Yasemin Gül'ün bağışlanan böbrekleri ve karaciğeri, Bursa'daki 3 hastaya hayat verdi. Bağışlanan organlarından kalbi de Ankara'ya gönderilen Yasemin öğretmenin böbreği ile sağlığına kavuşacak olan 3 aylık evli Yasemin Özdemir, ilk iş olarak eşi Hüseyin Özdemir'le balayına çıkacak.

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde geçen cuma günü beyin kanaması geçiren ve kaldırıldığı Çan Devlet Hastanesi'nde pazartesi günü beyin ölümü gerçekleşen İngilizce öğretmeni Yasemin Gül'ün organları, ailesi tarafından bağışlandı. Yasemin Gül'ün böbrekleri ve karaciğeri, nakil bekleyen hastalar için Bursa'ya getirildi. Yasemin öğretmenin böbreklerinden biri kendisiyle aynı adı taşıyan ev kadını 22 yaşındaki Yasemin Özdemir'e, diğer böbreği işçi emeklisi 53 yaşındaki Remzi Öztürk'e, karaciğeri ise yine işçi emeklisi olan Nihat Kali'ya başarılı bir operasyonla nakledildi. Yasemin Özdemir'in ve Nihat Kali'nin ameliyatları Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilirken, diğer böbrek nakli ameliyatı ile Bursa Acıbadem Hastanesi'nde başarıyla yapıldı.

BALAYINA ÇIKACAKLAR

Yasemin öğretmenin böbreği sağlığına kavuşacak olan Yasemin Özdemir'in eşi Hüseyin Özdemir, 3 ay önce evlendiklerini söyleyerek, eşinin rahatsızlığı nedeniyle balayına gidemediklerini belirtti. Özdemir, "Eşim Karadeniz turu istiyordu. Böbrek nakli ile bu isteğini taburcu olunca yerine getireceğiz. Baharda gezmek için Karadeniz'e gideceğiz" dedi.

Bu arada geçirdiği beyin kanaması sonucu ölen Yasemin Gül'ün, tüp bebek yöntemiyle hamile kalıp 20 ay önce oğlu Tahsin Mert'i dünyaya getirmişti. - Bursa/ Osmangazi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yasemin Öğretmenin Organlarıyla Hayata Bağlandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement