Yatırım Gurusu Derecelendirme Kuruluşlarını Dikkate Almıyor - Son Dakika
Ekonomi

Yatırım Gurusu Derecelendirme Kuruluşlarını Dikkate Almıyor

Yatırım Gurusu Derecelendirme Kuruluşlarını Dikkate Almıyor

Gökhan Kurtaran - "Para piyasalarının Indiana Jones"u ve yatırım gurusu olarak tanınan Singapur merkezli Franklin Templeton'ın Gelişmekte Olan Piyasalar Grubu Başkanı Mark Mobius, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye hakkındaki...

23.05.2012 11:00

Gökhan Kurtaran - "Para piyasalarının Indiana Jones"u ve yatırım gurusu olarak tanınan Singapur merkezli Franklin Templeton'ın Gelişmekte Olan Piyasalar Grubu Başkanı Mark Mobius, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye hakkındaki derecelendirmelerini fazla dikkat almadıklarını belirterek, "Türkiye'de yatırıma devam edeceğiz, gelecekte yeni yatırımlar yapmayı planlıyoruz" dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Mobius, "Türkiye ekonomisi son derece dinamik. Türkiye dünyanın dört bir yanından uluslararası yatırımcıların ilgisinin merkezinde olmaya devam edecek" diye konuştu.

Dünya genelinde 600 milyar doların üzerinde varlık yöneten Franklin Templeton'ın yöneticisi Mobius, Türkiye'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları tarafından düşük notlarla değerlendirilmesine ilişkin, "Biz yatırımcılar, bu gibi derecelendirmeleri fazla dikkate almıyoruz. Türkiye'de yatırıma devam edeceğiz, gelecekte yeni yatırımlar yapmayı planlıyoruz" bilgisini verdi.

- "Yunanistan Avro'dan çıkmaz"-

Avrupa krizinden çıkabilmek için Yunanistan'da ciddi çabanın gösterildiğini belirten Mobius, "Yunanistan'ın Avro bölgesinden çıkmasını beklemiyorum. Avro bölgesinde kalmalarının, olası bir çıkışın yaratacağı yıkımdan daha iyi olduğunu düşünüyorum" yorumunu yaptı.

Avro Bölgesi krizinin Türkiye'ye yansımalarına da değinen Mobius, "Tüm bu etkilere rağmen, Türkiye yumuşak inişi başaracakç Türkiye'nin enflasyonu kontrol altında alabileceğini düşünüyorum. Avro bölgesi krizinin Türkiye'ye olabilecek en büyük etkisi, Avrupa'nın hatalarının öğretici özelliğidir" şeklinde konuştu.

"Uzun vade de petrol fiyatlarının artacağı" öngörüsünde bulunan Mobius,

"Dünyanın her yerinde petrol var, önemli olan bu petrolü çıkarabilmenin maliyeti. İşte bu petrolü çıkarmanın maliyeti giderek artıyor. Bu yüzden Türkiye'nin yakıt depolamasının ve petrolün verimli bir şekilde kullanmasının, alternatif kaynaklar bulmasının önemi artacak" dedi.

-Mark Mobius kimdir-

Mark Mobius, MIT'de ekonomi ve politika dalında doktora yaptı. 1970'li yıllarda Hong Kong'da kendi yatırım firmasını kuran Mobius, Kore ve Tayland'da araştırmacı olarak çalıştı.

1983-1986 yılları arasında Tayvan'ın en büyük yatırım şirketinde başkan olarak görev yapan Mobius, 1987'de Templeton Gelişen Piyasalar bölümünün başına geçti.

Yılın 200'den fazla gününü gelişen piyasalardaki fırsatları yakalamak için seyahat ederek geçiren Mobius, Daha önce Finacial Times'ta Türkiye'deki fırsatları değerlendiren bir yazı kaleme alan Mobius, Türkiye'deki bankacılık ve otomotiv sektörlerinin, yatırım için ön planda olduğunu belirtmişti.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yatırım Gurusu Derecelendirme Kuruluşlarını Dikkate Almıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement