Yaz Kuran Kursları Başladı - Son Dakika
Yerel

Yaz Kuran Kursları Başladı

Yaz Kuran Kursları Başladı

Erzincan İl Müftülüğü bu yıl ‘Camiye Koşalım, Kuranla Buluşalım’ sloganıyla yaz Kur'an kurslarının açılışını düzenlenen törenle yaptı.

24.06.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan İl Müftülüğü bu yıl 'Camiye Koşalım, Kuranla Buluşalım' sloganıyla yaz Kur'an kurslarının açılışını düzenlenen törenle yaptı.

Yaz ayların vazgeçilmezi olan kuran kursları açılışı gerçekleşti. Mimar Sinan Mahallesin de bulunan Bilal-i Habeşi Cami'sinin bahçesinde düzenlenen törende konuşan Müftü Vekili Harun Özkan geçen yıl il genelinde 7 bin 500 öğrencinin katıldığı kuran kurslarına bu yıl ilginin daha fazla olduğunu ifade ederek; "Okullarımız tatile girdikten sonra okullarımızda okuyan öğrencilerimiz yaz döneminde kuran-i kerim bilgisinde aydınlatmak için bütün kuran kurslarımızda ve bütün camilerimizde yavrularımıza dini eğitim vermekteyiz. 450 civarın da kuran kursu hocamız ve din görevlimiz önderliğinde geçen sene 7 bin 500 civarında öğrencimize din eğitimi sunulmuştur. Bu sene rakamın 8 bin-9 bin civarında olacağını tahmin ediyoruz. Bu yaz dönemi kuran kurslarımıza yavrularımızı üç kur sistemiyle din eğitime tabi tutmaktayız. Birinci elif cüzü okuyanlar ikincisi kurda kuran kerimi okumaya başlamış ama tevcit kurallarını tam bilmeyen çocuklarımız ve üçüncü kurda da kuran kerim tezcip kurallara uygun olarak okumayı bilen yavrularımızı sistemli olarak eğitime tabi tutmaktayız" diye konuştu.

24 Ağustos 2014 tarihinde sona erecek olan kurslarda Kur'an-ı Kerim eğitimi ile birlikte dini bilgiler verilerek çeşitli spor etkinlikleri yer alacak. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaz Kuran Kursları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement