Yemen'de Husiler ile El Kaide arasında "esir" takası - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Husiler ile El Kaide arasında "esir" takası

Yemen\'de Husiler ile El Kaide arasında "esir" takası

Yemen'de İran destekli Husiler ile terör örgütü El-Kaide arasında "esir" takası gerçekleştirildi.

20.02.2023 16:11  Güncelleme: 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'de İran destekli Husiler ile terör örgütü El-Kaide arasında "esir" takası gerçekleştirildi.

Husilerin esirler dosyası sorumlusu Abdulkadir el-Murteda, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Birkaç gün önce (ülkenin güneyindeki) Şebve kenti cephesinde Ensar eş-Şeria (El-Kaide'nin Arap Yarımadası'ndaki uzantısı) ile yaptığımız esir takasıyla 3 esirimiz, 2 kişi karşılığında serbest bırakıldı." ifadelerine yer verdi.

El-Kaide'den de yapılan açıklamada, üyeleri El-Ka'ka el-Beyhani ile Muvahhid el-Beydani'nin 14 Şubat'ta??????? Husilerle gerçekleştirilen esir takasında serbest bırakıldığı belirtildi.

Yerel kaynaklar da Husiler ile El Kaide arasında ocak ayında yapılan esir takasında Husilerden 9, El Kaide'den ise 17 militanın serbest bırakıldığını aktardı.

Yemen'de Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgeleri elinde bulunduran İran destekli Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yemen'deki çatışmalarda taraflardan biri de terör örgütü El Kaide. Örgüt, ağırlıklı olarak çöl bölgeleri ve bazı sahil kentlerinde etkinliğini sürdürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Husiler ile El Kaide arasında 'esir' takası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement