Yeni Kulübeler İçin Kuralar Çekildi - Son Dakika
Yerel

Yeni Kulübeler İçin Kuralar Çekildi

Yeni Kulübeler İçin Kuralar Çekildi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, El Sanatları Emek Pazarı’nda el emeği ürünlerini satan kadınlar için yapılan yeni kulübelerin kuralarını çekti.

06.03.2017 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, El Sanatları Emek Pazarı'nda el emeği ürünlerini satan kadınlar için yapılan yeni kulübelerin kuralarını çekti. Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan 43 kulübe, kurayla sahiplerini buldu.

Edirne Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen kura çekiminde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu ve Edirne Belediyesi Emek Pazarında bulunan kadınlar yer aldı.

Emek Pazarındaki kadınların yaklaşık 11 yıldır emeğiyle, alın teriyle çalıştığını ifade eden Başkan Gürkan, kadınların yazın sıcak altında, kışın ise karda, buzda mücadele ettiklerini söyledi. Emek Pazarında el emeği ürünlerini satarak, aile bütçesinde katkıda bulunan kadınlar için şartları biraz iyileştirdiklerini ifade eden Gürkan, "Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kulübelere o kadar çok itiraz geldi ki bir ara sandım, buraya baraka değil de AVM yapıyoruz. Gerçekten Edirne benim aşkım. O kadar çok seviyorum Edirne'yi ve Edirnelileri. Bazen gerçekten hayal kırıklığına uğruyorum" diye konuştu.

Esnafın kurulacak olan kulübelerin Bedesten Çarşısının önünü kapattığı gerekçesiyle itiraz ettiğini anlatan Gürkan, "Söz konusu yeri cumartesi günü gezdim. Ama esnafın bu yöndeki tepkisini gerçekten anlayamıyorum. Çünkü aynı zamanda Bedesten Çarşısının etrafını da düzenliyoruz. Ayrıldığınız yeri düzenledik, bakımını yaptık. Sizin çok emeğiniz var. Olağanüstü bir emek sarf ediyorsunuz. Yazınız, kışınız yok. Her zaman ben sizlerle birlikteyim. Başımın üzerinde yeriniz var. Kim ne derse desin. Edirne Belediyesi El Sanatları Emek Pazarı çalışmaya devam edecek. Siz ileriye bakın. Hepinizin ürettikleri el emeği. Bir yerden alıp satsanız ben size izin vermem. Siz kendi göz nurunuzla ürettiklerinizi satıyorsunuz. Siz sanat icra ediyorsunuz. Kadının elinin değmediği hiçbir şey güzel olamaz. Kadın elinin değmediği hiçbir şey doğru, düzgün ve fonksiyonel olamaz. Hayatın kaynağı sizsiniz" dedi.

Emek Pazarının kadınları ise. kimseye muhtaç olmadan kendi paralarını kazandıklarını ifade ederek, esnafın kendileri tehdit ettiğini söyledi.

Daha sonra El Sanatları Emek Pazarında el emeği ürünlerini satan kadınlar için yapılan yeni kulübelerin kuraları çekildi. İlk kurayı Posta Gazetesi'nden belediyeyi ziyaret etmek için gelen Alev Gürsoy'a çekti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Kulübeler İçin Kuralar Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement