Yeni Yüksektepe'den Şiirlerle Hayat ve İnsan - Son Dakika
Yerel

Yeni Yüksektepe'den Şiirlerle Hayat ve İnsan

Yeni Yüksektepe\'den Şiirlerle Hayat ve İnsan

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Manisa Şubesi, "Hayata ve İnsana Hizmet" şiir dinletisi düzenledi.

02.04.2013 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Manisa Şubesi, "Hayata ve İnsana Hizmet" şiir dinletisi düzenledi. Dernek merkezinde Doğan Güneş Şiir Grubu'nun sunduğu dinletide, Mevlana'dan Aşık Veysel'e, Ömer Hayyam'dan Halil Cibran'a kadar bir çok ünlü şairin konu ile ilgili şiirleri yer aldı.

M.K.Atatürk'ün "Herhangi bir şahsın yaşadıkça memnun ve mesut olması için gerekli olan şey kendisi için değil, kendisinden sonra gelecek nesiller için çalışmaktır. Hayatta tam zevk ve saadet, ancak gelecek nesillerin varlığı, şerefi ve saadeti için çalışmakla bulunabilir" sözleriyle başlayan dinleti, dinleyicilerin beğenisini topladı.

Şiir dinletisinin sonunda konuşan Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Manisa Şube Başkanı Emel Tokuyan, "İnsan tüm canlılar içinde en kapasiteli olanıdır, eğer kullanmayı seçerse... Bugün dünyada yaşadığımız pek çok sorunun ardında bencilleşmemiz, daha az çalışmamız ve üretmekten çok tüketmeye ağırlık vermemiz yatmakta. Halil Cibran'ın da dediği gibi yaptığımız işler her ne ise en sevdiğimiz insana sunacakmışız düşüncesiyle çalışmak bizleri de hayatlarımızı da kalitelendirir ve güzelleştirir. 'Ne alabilirim?' den ziyade 'ne katabilirim' bakış açısı insanı insanlaştırır. Şiir aracılığıyla, insanın doğal olarak sahip olduğu bu yönü bir kere daha hatırlatmak istedik. Şiir ekibimize ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yeni Yüksektepe'den Şiirlerle Hayat ve İnsan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement