Yenipınar'da Tarla Okulu Eğitim Çalışması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Yenipınar'da Tarla Okulu Eğitim Çalışması Yapıldı

Yenipınar\'da Tarla Okulu Eğitim Çalışması Yapıldı

Batmanın Beşiri İlçesine bağlı Yenipınar Köyü'nde "Tarla Okulu Eğitim Çalışması" düzenlendi.

05.04.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batmanda Tarla Okulu Eğitimleri sürüyor

Beşiri İlçesine bağlı Yenipınar Köyü'nde; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Enstitü Müdürlüğü tarafından birlikte koordine edilen Antepfıstığı hastalık-zararlılarla ilgili "Tarla Okulu Eğitim Çalışması" düzenlendi.

Tarla Okulu Eğitim Çalışmasına Beşiri ve köylerinden bir çok çiftçi katılırken, çiftçilere yönelik eğitim sırasında, bölgede yaygın olarak görülen hastalık ve zararlılar hakkında teknik bilgiler verildi.

Ayrıca İl Özel İdaresi Projesi kapsamında Antep fıstığı dal güvesine karşı feromon tuzaklar dağıtıldı.

Çiftçilere, arazide delta tipi feromonlar hakkında genel bilgilendirmeler yapıldıktan sonra tuzakların kurulumu uygulamalı olarak gösterildi.

Tarla Okulu toplantısı konusunda bir açıklama yapan İl Müdür Vekili Halil Rüzgar "2015 yılında Tarla Okulu Eğitim Çalışmasıyla, üreticiye pratik ve teorik bilgileri vermenin yanısıra, uygulama kısmını da yerinde ve zamanında vermenin uygun olacağını düşündik. Bu sayede, çiftçinin üretim esnasında yaşayacağı hastalık ve zararlılara karşı, tam zamanında ve ivedi bir şekilde çözüm bulmayı amaçlıyoruz. Tarla Okulu Çalışmasının tüm üreticilerimize hayırlı olmasını ve iyi bir ekonomik refah getirmesini diliyorum" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yenipınar'da Tarla Okulu Eğitim Çalışması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement