Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, halkın iradesinin sandığa tam bir tarafsızlık içerisinde şeffaf, adil ve katılımcı bir şekilde yansımasının her şeyden önemli olduğunu ifade etti.

21.01.2014 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, halkın iradesinin sandığa tam bir tarafsızlık içerisinde şeffaf, adil ve katılımcı bir şekilde yansımasının her şeyden önemli olduğunu ifade etti.

Balkanlıoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri toplantısının açılışında yaptığı konuşmada seçimlerin, demokrasinin en önemli göstergesi olduğunu söyledi.

Demokrasinin en fazla yaşandığı mahalli idareler seçimleri sonucunda, yöneticilerin belli bir süreyle ve halkın gösterdiği iradeyle seçilmesinin, demokrasinin olmazsa olmaz koşullarından birisi olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, halkın iradesinin sandığa tam bir tarafsızlık içerisinde şeffaf, adil ve katılımcı bir şekilde yansımasının her şeyden önemli olduğunu bildirdi.

Seçimin en önemli hususunun, seçimlerden önce, seçim esnasında bütün partilerin eşit ve adil bir muamele görmesi olduğuna dikkati çeken Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Milletvekili seçimleri, Afyonkarahisar'da gayet güzel geçmişti. Herhangi bir tatsız hadise yaşanmadı. Bu anlamda sizlerle görüş alışverişinde bulunarak, önümüzdeki seçimin de benzeri şekilde geçmesini istiyoruz. Bundan hem milletimiz, hem sizler, hem de halkımız kazançlı çıkacaktır. Sizlerle görüş alışverişinde bulunmak ve istişare etmek için bir araya geldik. Emniyet müdürlüğünün konuyla ilgili görevlileri size seçim takvimiyle ve mevzuatla ilgili açıklayıcı bilgiler sunacaklardır. 30 Mart'ta gerçekleştirilecek olan mahalli seçimlerin tüm yurdumuz da ve Afyonkarahisar'ımızda huzurlu bir şekilde geçmesini temenni ediyorum."

Toplantıya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, siyasi partilerin il ve merkez ilçe başkanları, il ve belde belediye başkanları ile belediye başkan adayları katıldı. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement