Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

CHP Çamlıhemşin İlçe Başkanı Çalık, görevinden istifa etti.

23.01.2014 15:30

CHP Çamlıhemşin İlçe Başkanı Yaşar Çalık, Çamlıhemşin Belediye Başkanlığına bağımsız aday olan İdris Lütfü Melek'i desteklemek için görevinden istifa etti. Yönetim kurulu üyesi 14 kişi ise parti üyeliğinden ayrıldı.

Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, seçim ön araştırmasında oluşturulan Mahalleler Birliği ile yaptıkları değerlendirme toplantılarında, 2009 yerel seçimlerinde uygulanan bağımsız adayın bütün partiler tarafından desteklenmesi modelinin 2014 yerel seçimlerinde de devam etmesi yönünde görüş çıktığını, kendisinin de bu fikri desteklediğini belirtti.

Mahalleler Birliği adayının, Melek olduğunu ifade eden Çalık, şunları kaydetti:

"Buna rağmen CHP, Çamlıhemşin Belediye Başkan adayı olarak Demet Akay'ı açıkladı. Elbette ki genel merkezimizin almış olduğu karara saygılıyız ama bu şekilde seçime gidilmesi hem CHP'ye hem de bağımsız belediye başkan adayına seçimi kaybettirecektir. Seçim kaybedilirse bunun sorumluluğunu, yaşadığımız son altı ay içinde CHP ile Mahalleler Birliğinin ortak paydada birleşmesine yanaşmayan ve 'olmazsa olmaz' ile ayak diretenlere bırakıyorum. Böyle bir vebalin tarihi sorumluluğunu almak istemediğimden CHP Çamlıhemşin İlçe Başkanlığından istifa ederek, CHP üyesi sıfatıyla siyasi hayatıma devam etmek istiyorum."

Çalık, 14 yönetim kurulu üyesinin ise parti üyeliğinden ayrıldığını belirtti. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement