Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

CHP Gümüşhane Belediye Başkan adayı Köksal: "Yerel yönetimler kırsal alanlarda gelişme ve altyapılar açısından yetersiz kalmaktadır"

27.02.2014 13:43

CHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Cem Köksal, yerel yönetimlerin, kırsal alanlarda gelişme ve altyapılar açısından yetersiz kaldığını öne sürdü.

Köksal, yaptığı yazılı açıklamada, yerel yönetimlerin insanlara en yakın hizmet üretmek amacıyla kurulan, karar organları toplum tarafından seçilen ve görevlerini yasalardan aldığı yetkilerle yerine getiren kurumlar olduğunu belirtti.

Yerel yönetimlerin günümüzde sorunlarının oldukça fazla olduğunu savunan Köksal, şunları kaydetti:

"Yerel yönetimler kırsal alanlarda gelişme ve altyapılar açısından yetersiz kalmaktadır. Bölgesel gelişme politikaları zayıf durumdadır. Nüfus yoğunlaşması karşısında altyapı yetersizliği ortaya çıkmaktadır. Plansızlık ya da planlar keyfi bir şekilde değiştirilmektedir. Gençler, çocuklar, yaşlılar, engelliler gibi grupların ihtiyaçları yeterince gözetilmemektedir. Kadınlar, hizmette ve yönetimde dikkate alınmamaktadır. Yerel yönetimler, işleyişinde açıklığı, şeffaflığı, çoğulculuğu ve katılımcı demokrasi ilkelerini esas alan, yetkilerini halka en yakın biçimde kullanan, kamu tüzel kişiliğine sahip, özerk, demokratik ve anayasal kuruluşlardır." - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement