Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Güncel

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını söyledi.

27.03.2014 11:26  Güncelleme: 18:22

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak tüm çalışmaların tamamlandığını ve bugüne kadar herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını söyledi.

Çınar, Polisevi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, seçimler için bütün köyler, kırsal alan, jandarma ve polis bölgeleri dahil toplam 390 seçim bürosu açıldığını, kentteki toplam seçmen sayısının 295 civarında olduğunu bildirdi.

Bugüne kadar yapılan toplantı ve faaliyetlerde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını anlatan Çınar, "Bu seçimler için bütün köylerimiz kırsalımız, jandarma ve polis bölgelerimizde dahil 390 seçim bürosu açıldı. Seçmen sayımız 295 bin civarında. Şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Seçim bürolarının kuruluşunda, bugüne kadar yapılan faaliyetlerde çok önemli olaylar olmadı. Her şey demokratik ölçüler ve ilkeler çerçevesinde yolunda gitti. Bundan çok memnunuz" dedi.

İçişleri Bakanlığının, bütün il valileriyle yaptığı toplantıda seçim güvenliği konusunun görüşüldüğüne değinen Çınar, şunları kaydetti:

"Sayın Bakanımız, bütün köylerimize kadar seçimlerin hür ve demokratik ilkeler ile eşitlik ilkeleri çerçevesinde bütün valilerimize talimat vermişti. Biz de elimizden geleni yaptık. Çanakkale'de güvenlik birimlerimiz, kaymakamlarımız ve siyasi parti temsilcileriyle toplantılar yaptık. Siyasi partilerimize seçimlerin Çanakkale'de iyi bir şekilde yürütülmesi konusunu görüşmüştük. Çok şükür herhangi bir problem yaşamadık. Hepsine teşekkür ederim. Seçimlerin de yine sorunsuz bir şekilde atlatılmasını temenni ederim."

Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Enver Aydın, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Hasan Tunay, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve ilgili daire müdürleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement