"Yılanların Öcü" Adlı Tiyatro Osmancık'ta Sahnelendi - Son Dakika
Yerel

"Yılanların Öcü" Adlı Tiyatro Osmancık'ta Sahnelendi

"Yılanların Öcü" Adlı Tiyatro Osmancık\'ta Sahnelendi

Çorum'un Osmancık Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında "Yılanların Öcü" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

26.03.2012 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'un Osmancık Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında "Yılanların Öcü" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Ankara Orta Oyuncuları Tiyatrosu tarafından Osmancık Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak sahnelenen oyun yoğun ilgi gördü.

Türk Edebiyatının usta yazarlarından Fakir Baykurt'un "Yılanların Öcü" eserinden tiyatroya uyarlanan ve yönetmenliğini Ünal Çeken'in üstlendiği oyunda 18 kişilik bir kadro rol aldı.

Köyde yaşayan bir ailenin evlerinin önüne usulsüz bir şekilde ev yapılmasına karşı verdikleri mücadeleyi ve uğradıkları haksızlıkları konu alan oyun izleyici tarafından beğeni topladı.

Tiyatroyu hayatın sahneye aktarılma sanatı olarak değerlendiren Belediye Başkanı Bekir Yazıcı; "Bu oyunda gücün değil adaletin insanlara huzur verdiğini gördük. Eğer güç adaletin üzerine çıkarsa bir toplumda insanların nasıl huzursuz olabileceği mesajını aldık. Temennimiz adalet her yerde gücünü göstersin. Kendi huzurumuz, kendi güvenliğimiz için başkasını huzursuz etmeye gerek yok. Eğer huzur istiyorsak önce diğer insanların huzurunu sağlayacağız. Dolayısı ile bize bu güzel mesajları veren tiyatro ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Yazıcı, oyun sonunda "Iraz Ana" rolünü canlandıran Gamze Köse'ye çiçek verdi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Yılanların Öcü' Adlı Tiyatro Osmancık'ta Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement