Yılın En İddialı Yarışı Ege Sularında Gerçekleşecek - Son Dakika
Güncel

Yılın En İddialı Yarışı Ege Sularında Gerçekleşecek

Yılın En İddialı Yarışı Ege Sularında Gerçekleşecek

Hız, dayanıklılık, güç ve yetenek bu yıl da Ege Denizi'nde sahne alacak.

24.08.2013 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzun bir parkura, dalgalara ve rüzgâra meydan okuyan windsurf ve kiteboard sporcuları, en hızlı olabilmek için, 26-27 Ağustos'ta Red Bull Aegean Cross'ta yarışacak. İzmir Alaçatı Çark Plajı'ndan başlayıp Sakız Adası açıklarından dönerek Alaçatı'daki bitiş noktasına ulaşacak olan yüzlerce Türk ve yabancı sporcu, Ege Denizi'nde büyük bir heyecan dalgası yaratacak. İki farklı disiplini bir arada barındıran tek yarış olan Red Bull Aegean Cross'a katılmak isteyenler ön kayıtlarını, en geç 25 Ağustos saat 12.00'a kadar redbull.com adresinden yapabilir.

Red Bull Aegean Cross, yıl boyunca sporcular tarafından sabırsızlıkla beklenen bir yarış. Yarışa bu özelliği katansa Türkiye'de yapılan tek mesafe/dayanıklılık yarışı olması ve iki farklı disiplinden sporcuları aynı parkurda bir araya getirmesi. Bu heyecan dolu yarışın parkuru da oldukça zorlu. Yıldız ve Poyraz rüzgarlarının eşliğinde ve dalgalarla dolu parkur, kuş uçuşu mesafede prorider'lar için 32 km, rider'lar içinse 10 km uzunluğa sahip.

Sporcuların aynı zorlu koşullarda ve fiziksel güç olarak maksimum seviyeye çıkarak yarıştığı Red Bull Aegean Cross ilk yılında büyük çekişmelere sahne olmuştu. İlk yıl yarışa katılan sporcu sayısı 101 olmasına rağmen sadece 29 sporcu finişi görebilmişti. Red Bul Aegean Cross 2012'yi erkeklerde Red Bull takımından Salih Alexander Çakır kazanırken, kadınlar da ise Bilge Öztürk zafere ulaşmıştı. Geçtiğimiz yıl yarışmaya katılan önemli sporcular arasında Dünya Üçüncüsü olarak PWA'de ilk kez Türkiye'nin podyum görmesini sağlayan Red Bull Sporcusu Lena Aylin Erdil, olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil eden Ertuğrul İçingir ve Çağla Kubat da bulunuyordu.

Red Bull Aegean Cross 2013'te yarışacak sporcular arasında da birçok rekora ve şampiyonluğa imza atmış isimler olacak. Bunlardan en önemlisi Red Bull sporcusu Björn Dunkerbeck. Başarılı sporcu farklı disiplinlerde toplam 42 şampiyonluk kazandı. Kadınlar kategorisindeyse, İsviçreli Karin Jagi yılın en iddialı sporcuları arasında yer alıyor. Jagi'nin PWA yarışlarında şampiyonlukları ve önemli dereceleri olan sporcu, windsurf eski dünya hız rekorunun da (41.25 knot) sahibi.

Red Bull Aegean Cross'a katılmak isteyenler ön kayıtlarını, en geç 25 Ağustos saat 12.00'a kadar redbull.com adresinden yapabiliyor. Ön kaydını yaptıran sporcular, etkinlik sabahı da Alaçatı Beach Resort'ta kurulacak kayıt masasına 50 TL katılım ücreti ödeyerek yarışa katılabilecekler. Yarış ve başvuru hakkında detaylı bilgi için www.redbull.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yılın En İddialı Yarışı Ege Sularında Gerçekleşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement