Yol Arkadaşım Sanat" Tezhip ve Minyatür Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Yol Arkadaşım Sanat" Tezhip ve Minyatür Sergisi

Tezhip ve minyatür sanatçısı Sabriye Şeker'in "Yol Arkadaşım Sanat" adlı sergisi, İstanbul Ticaret Odasının ev sahipliğinde Yeni Cami Hünkar Kasrı girişinde açıldı.

09.03.2017 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tezhip ve minyatür sanatçısı Sabriye Şeker'in "Yol Arkadaşım Sanat" adlı sergisi, İstanbul Ticaret Odasının ev sahipliğinde Yeni Cami Hünkar Kasrı girişinde açıldı.

Serginin açılışında AA muhabirine konuşan Şeker, "Sergide ilk başladığım günden bugüne kadar yaptığım çalışmalardan örnekler bulunuyor. Geçen seneler içerisinde yaptığım tezhip ve minyatür eserlerimde derinliklere inmeye ve her dönem etkilendiğim şeyleri yansıtmaya çalıştım. Burada ilk yaptığım tezhibim de var son yaptığım minyatürüm de." dedi.

"Yol Arkadaşım Sanat" ismini koymasının nedenini "Yanınızda pek çok arkadaşınız, eşiniz ve dostunuz vardır ancak en çok da yanınızdan hiç ayrılmayan sanatınız vardır." diye açıklayan Şeker, şunları söyledi:

"Burada sergilenen koleksiyon 57 parçadan oluşuyor. Klasik tezhipten modern tezhibe ve klasik minyatürden modern minyatüre birçok çalışma bulunuyor. Herkes bir gün yanınızdan gider ama sanat asla sizi terk etmez. Bu sanat benim dünyaya bakışımın genişlemesine neden oluyor. Tarihte en güzel dönemlerini yaşayan bu sanat bugünlerde tekrar farklı çalışmalarla ortaya çıkıyor."

Sabriye Şeker

Sabriye Şeker'in, geleneksel Türk el sanatları ile tanışması 1987 yılında, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deontoloji Kürsüsünde açılan, Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver kursunda başladı. 1989 -1991 yılları arasında Kültür Bakanlığının Topkapı Müzesi'nde açtığı "Türk Süsleme Sanatı" kursunu bitiren Şeker, iki yıl süreyle "Sema Nakışhanesi"ne devam etti, desen ve minyatür dersleri de aldı.

Sanatçı,1994 yılından bu yana Beyoğlu'ndan Hong Kong'a, Topkapı Sarayı'ndan Malta Adası'na, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndan (CRR) Londra'ya, Mardin'den İtalya'ya yurt içinde ve dışında pek çok başarılı bireysel ve karma sergide yer aldı. Spastik ve otistik bireylerin de katılımını sağlayarak pek çok sosyal sorumluluk projesinde yer alan sanatçı, sanatın iyileştirici gücüne her zaman destek oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yol Arkadaşım Sanat' Tezhip ve Minyatür Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement