Yol Denetleme İstasyonu Esnafı Bıktırdı - Son Dakika
Güncel

Yol Denetleme İstasyonu Esnafı Bıktırdı

Yol Denetleme İstasyonu Esnafı Bıktırdı

Ağır taşıt ve ticari araçların, Yol Denetleme İstasyonu'na yakalanmamak için TEM otoyolunu kullanması, esnafı kepenk kapattırma noktasına getirdi.

26.04.2013 16:51  Güncelleme: 15:06

Yeniçağa ilçesi'nde D-100 Karayolu kenarında 286 işyerinin bulunduğu Sanayi Sitesi'nin girişine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda Yol Denetleme İstasyonu açıldı. Yeniçağa güzergahını kullanacak olan TIR, kamyon ve ticari araçların tamamının kontrol noktasına uğramadan geçememesi üzerine araç sürücüleri D-100 Karayolu yerine TEM otoyoluna yöneldi. Sanayi sitesinde işyeri bulunan esnaf da sürekli kontrol noktasında uygulanan cezai işlemlerden bunalınca, bir çoğu ticari araçları satarak otomobil aldı. Yol Denetleme İstasyonu'na yakalanmamak için ağır ve ticari araçların Yeniçağa'dan geçmemesi üzerine sanayi sitesindeki esnafın işleri durma noktasına geldi.

Yol Denetleme İstasyonunu protesto etmek isteyen yaklaşık 300 esnaf Cuma namazı çıkışında D-100 Karayolu'nu kapatmak istedi. Sanayi Sitesi Esnaf ve Sanatkarlar Geliştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Yıldız'ın "Toplantı yapıp konuşalım" teklifi üzerine, esnaf dernek binası önünde bir araya geldi. Saadet Parti'li Yeniçağa Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan ve Ak Parti Yeniçağa İlçe Başkanı Recai Kızıltan'ın da katıldığı toplantıda Kemal Yıldız, istasyon açılmadan önce günlük en az 100 aracın uğradığı sanayi sitesine artık araçların gelmez olduğunu belirterek, "Yüzde 70'ler seviyesinde olan iş hacmi bir anda yüzde 10'lara düştü. İstasyon nedeniyle araçlar artık bu güzergahı kullanmaz oldu. Bir çok işyeri kepenk kapatma tehlikesiyle karşı karşıya. İstasyonlar TEM Otoyolu'na da açılsın" dedi.

Yıldız'ın konuşmasının ardından kürsüye çağırılan Başkan Kızıltan'ın "Gazeteciler var, ben konuşmam onlar gitsin" sözleri esnafların tepkisine neden oldu. Toplantıya katılan esnaflar Başkan Kızıltan'a "İşlerimiz bitti eve ekmek götüremiyoruz. Bu istasyonun buraya açılmasına niye izin verdiniz. Çözüm yolu bulmayacaksanız biz niye buraya toplandık. Bizi bunun için mi buraya topladınız" diye tepki gösterdiler. Yaşanan tepkinin ardından esnafların bir çoğu toplantıyı terk etti. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yol Denetleme İstasyonu Esnafı Bıktırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement