Yunanistan'da Grev Hayatı Felç Etti - Son Dakika
Dünya

Yunanistan'da Grev Hayatı Felç Etti

Yunanistan'da, "Hükümetin Ekonomik Reform Paketini" Protesto Etmek Amacıyla Kamu ve Özel Sektör Çalışanlarının 24 Saatlik Grev Başlatmaları Ülkede Yaşamı Felç Etti.

24.02.2010 14:30

Yunanistan'da, "hükümetin ekonomik reform paketini" protesto etmek amacıyla kamu ve özel sektör çalışanlarının 24 saatlik grev başlatmaları ülkede yaşamı felç etti.

Hükümetin, çalışanların primlerinde kesinti, sosyal güvenlik sisteminde değişiklik ve maaşların dondurulması gibi konularda düzenlemeler yapma kararına karşı, Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu ve Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun çağrısıyla yapılan greve, gazeteciler, vergi daireleri, gümrük, sigorta, belediye, valilik, adliye, arkeolojik alan, müze, hava, deniz ve karayolu taşımacılığı çalışanları, doktorlar ile öğretmenler katıldı.

Grev nedeniyle devlet dairelerinde müşteri hizmetlerinde aksaklıklar yaşanırken, okullarda da dersler yapılmadı. Hastanelerde yalnızca acil durum ve güvenlik personeli görev yaparken, müzelerle arkeolojik alanlar da açılmadı.

Havaalanı kontrol kulesi çalışanlarının da greve katılmaları nedeniyle gece yarısından itibaren tüm uçuşlar iptal edildi.

Deniz yolu çalışanlarının da grev yapması sebebiyle yolcu gemileri denize açılmazken, ana kara ile adalar arasındaki bağlantı koptu.

Demiryolu çalışanlarının da katıldığı grev nedeniyle troleybüs, metro, tramvay ve banliyo trenleri sefer yapmadı.

Şehir içi otobüs seferleri ise şoförlerin iş bırakma eylemleri nedeniyle aksamalı yapılabildi.

Basın yayın çalışanlarının da greve katılması nedeniyle televizyon ve radyolarda haber bültenleri yayımlanmazken, haber ajansları ile internet siteleri sayfalarını yenilemedi. Basın toplantıları iptal edilirken, yazılı basın çalışanlarının da grev yapması sebebiyle yarın gazete bayilerinin raflarının boş kalacağı kaydedildi.

Bu arada başkent Atina'da kent merkezinde gösteriler ve yürüyüşler yapıldı. Başkentin Sindagma meydanındaki mitingler nedeniyle kent merkezi uzun süre ulaşıma kapatıldı.

Öte yandan göstericiler ile güvenlik kordonu oluşturan polis kuvvetleri arasında yer yer arbede yaşandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Yunanistan'da Grev Hayatı Felç Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement