Yürekler Çanakkale'yle Titredi - Son Dakika
Yerel

Yürekler Çanakkale'yle Titredi

Çanakkale Zaferi'nin 97.yıl dönümü, Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi'nin düzenlediği anma programıyla kutlandı.

20.03.2012 11:00

Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü, Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi'nin düzenlediği anma programıyla kutlandı.

Programa öğrencilerin yanı sıra protokolün ilgisi yoğun olurken; destansı zaferi yüreklerinde hisseden katılımcılar, göz yaşlarına hakim olmakta zorlandı.

Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen şehitleri anma programına katılanlar arasında, Kaymakam Kemal Yıldız, Garnizon Komutanı Mehmet Derin, Ladik Belediye Başkanı Şükrü Tınas, Çeşmelisebil Belediye Başkanı Yonis Demirci, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Müftü Hüseyin Ergen, Emniyet Amiri Gani Yüce de yer aldı.

Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından okul öğretmenlerinden Özlem Özdemir, günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından kürsüye gelen okul öğrencilerinden Rümeysa Poyraz, "bir yolcu" adlı şiirini okurken, sonrasında Hacer Ulusoy, Muallim Ahmet Rıfkı'nın o dönemden anısını okudu.

Daha sonra Çanakkale Türküsü'nü Uğurcan Kurt seslendirdi; ardından kürsüye gelen Ferhan Kocadal, Çanakkale Şehitleri'ne adlı şiiri sundu.

Program oratoryo sunusu ve sonrasında video gösterisiyle devam ederken, Çanakkale Geçilmez isimli tiyatro gösterisiyle kapanış gerçekleştirildi.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yürekler Çanakkale'yle Titredi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement