Yüzük Parmağı İşaret Parmağından Uzunsa… - Son Dakika
Güncel

Yüzük Parmağı İşaret Parmağından Uzunsa…

Ahmet YILDIRIM – DORTMUND / DHA - Yüzük parmağı ile işaret parmağı arasındaki orantı yeni bir araştırmanın konusu oldu.

08.02.2015 17:40

Ahmet YILDIRIM – DORTMUND/ DHA - Yüzük parmağı ile işaret parmağı arasındaki orantı yeni bir araştırmanın konusu oldu. Bugüne kadar çeşitli hastalıklardan yeteneğe kadar bir çok özelliğin habercisi olarak değerlendirilen yüzük parmağı ile işaret parmağı arasındaki orantı, bu kez eşler arasında sadakatin göstergesi olarak gösterildi. Oxford Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, iki parmak arasındaki ilişkinin aldatmanın habercisi olduğu öne sürüldü.

Bild gazetesinin haberine göre, sonuçları "Biology Letters" adlı dergide yer alan araştırmada, 1314 kişiye internet üzerinden cinsel hayatlarına ilişkin sorular soruldu. Yüzük parmağı uzun olan kişilerde testestoron hormonunun daha fazla olduğu gerçeğini baz alan araştırmada, kişilerin cinsel yaşamları ve kaçamak yapıp yapmadıklarına verdikleri yanıtlar değerlendirildiğinde, yüzük parmağı işaret parmağına göre daha uzun olan kişilerin, erkeklerde yüzde 57, kadınlarda ise yüzde 43 oranında partnerini aldattığı görüldü.

ARAŞTIRMA BU YÖNDE AMA…

Oxford Üniversitesi araştırma ekibinden Robin Dunbar, her ne kadar yaptıkları araştırma böyle bir bulguyu ortaya koysa da, insan ilişkilerini çok değişik faktörlerin yönlendirdiğini hatırlatarak, eşlerin birbirlerini peşinen itham etmelerinin doğru olmayacağı konusunda uyarıda bulunmayı ihmal etmiyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüzük Parmağı İşaret Parmağından Uzunsa… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement