Yüzüklerin Efendisi Dizi Maliyeti Dudak Uçuklatıyor! - Son Dakika
Teknoloji

Yüzüklerin Efendisi Dizi Maliyeti Dudak Uçuklatıyor!

Yüzüklerin Efendisi Dizi Maliyeti Dudak Uçuklatıyor!

Yüzüklerin Efendisi dizi oluyor ve tüm zamanların en büyük fenomenlerinden biri yeniden karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

06.11.2017 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzüklerin Efendisi dizi oluyor ve tüm zamanların en büyük fenomenlerinden biri yeniden karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Peter Jackson"ın Oscar zengini film üçlemesinin ardından bu kez de Tolkien"in ölümsüz eserinin dizi versiyonu için çalışmalar başladı.



Dizi dünyasının dev şirketleri birer birer bu işin içine girmeye çalışırken, HBO aradan ilk çekilen oldu. Söylentiye göre sadece dizi haklarını alabilmek için ödenmesi gereken rakam bile inanılmaz boyutlarda. Amazon dizinin hakları için şimdiden 200 - 250 milyon dolar arası bir bütçeyi ayırmış durumda.

Yüzüklerin Efendisi dizi versiyonu sezonluk maliyeti ile can yakacak



Markanın medya tarafında haklarını elinde bulunduran Warner Bros"un şu an için kapısını çalan iki büyük şirket var; Netflix ve Amazon. İhaleyi kim alacak şu anlık bilinmese de, eğer alınırsa ilk sezonun maliyeti 150 milyon dolar olacak.

Yüzüklerin Efendisi dizi

Şimdilik bu maliyet inanılmaz yüksek görünüyor olabilir ama böylesine büyük prodüksiyon gerektiren bir işin daha az maliyetli olması da düşünülemez gibi görünüyor. Film serisi 2.9 milyar dolara mal olmuştu ve üçleme 11 tanesi Kralın Dönüşü"ne ait olmak üzere, tam 15 Oscar ödülü kazanmıştı.

Olası bir Yüzüklerin Efendisi dizisinin 4-5 sezon olacağı düşünülürse, bu maliyetin kolayca çıkabileceği de bir gerçek. Bakalım tarihin en büyük dizi ihalesinin kazananı kim olacak?

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Yüzüklerin Efendisi Dizi Maliyeti Dudak Uçuklatıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement