Zafer Bayramı Coşkulu Törenlerle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Zafer Bayramı Coşkulu Törenlerle Kutlandı

Zafer Bayramı Coşkulu Törenlerle Kutlandı

Hayrabolu' da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Silahlı Kuvvetler günü törenlerle kutlandı.

30.08.2012 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayrabolu' da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Silahlı Kuvvetler günü törenlerle kutlandı.

İlk tören hükümet binası önündeki tören çelenklerin Atatürk Anıtına konulmasıyla başladı, saygı duruşu ve İstiklal marşı okundu.

Alpullu caddesinde yapılan diğer törenlerde İlçe Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Doç. Dr. M. Turan Çuhadar, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ali Ekiyor ve Belediye Başkanı Hasan İrtem askeri birlik ve vatandaşların bayramını kutladı. İstiklal marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Topçu Üsteğmen Bayram Albayrak, 30 Ağustos Zafer Bayramının 90. Incı yıldönümünü büyük bir coşku ile birlikte kutlamanın onurunu yaşadıklarını ifade ederek;" Bugün asil Türk milleti ve onun bağrından çıkan kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 ağustos zaferinin 90 ncı yıldönümüdür. Bu zafer; Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde, çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin, sarsılmaz azim ve inancın zaferidir. "

Albayrak, Türk Milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos zaferinin, Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktası olduğunu belirterek;" Düşmanları ve onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş, ordularının elinden

silahları alınıp askerleri terhis edilmiş, yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynakları harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından, ulu önder, Başkomutan Mustafa Kemal, bir milli devlet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922 de Anadolu'daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri tarihe gömmüştür."dedi.

Törenler sırasında öğrenciler şiirler okudu. Törenler askeri personel, Hayrabolulu gaziler ve askeri araçların geçişi ile sona erdi.

Törende bazı vatandaşlar Türk Bayrakları dağıtırken, bazı vatandaşlarda giydikleri Türk Bayraklı tişört ve Atatürk posterli tişörtlerle dikkat çektiler.

ME-

30.08.2012 12: 06: 32

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zafer Bayramı Coşkulu Törenlerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement