Zaman, Özlem Ve Ölüm Hakkında Hayat Dolu Bir Roman - Son Dakika
Güncel

Zaman, Özlem Ve Ölüm Hakkında Hayat Dolu Bir Roman

Zaman, Özlem Ve Ölüm Hakkında Hayat Dolu Bir Roman

Selahattin Nehir, okurlarını bu defa 1800'lü yıllarda Melita'dan (Malatya) başlayan ve günümüz İstanbul'una uzanan bir hikâyeye davet ediyor.

10.04.2018 11:22  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haziran Senfonisi, Anadolu'dan İstanbul'a, vahşi bir hayattan sanata, savaştan siyasetin parodisine, aile değerlerinden suça, gerçek ve hayal arasındaki keskin ayrımları bulanıklaştıran, okurların hafızasında iz bırakacak bir anlatı.

Haziran Senfonisi, Altın Kitaplar etiketiyle tüm kitapçılarda!

Şimdiki zamanla geçmişin, gerçekle hayalin, gelenekselle modernin, olgularla mitlerin, hayatla ölümün iç içe geçtiği derinlikli bir roman.

***

"Bana bunları bir ırmak anlattı; meşe ormanlarıyla kaplı Çakmak tepeleri ve Arapgir arasında yüzyıllardır akıp duran, kendisini dinleyecek birini özlemle bekleyen bir ırmak. Suyun, taşın, balıkların, ağacın, toprağın, kayısı çiçeklerinin, turnaların insanlarla konuşabileceğini Nanne'm öğretti bana. Ona da annesi öğretmiş... Bir sis anlattı; Çakmak'ta olduğum bir gece, dağların, meşelerin, evlerin üstüne yavaş yavaş çöken, her şeyi masala çeviren bir sis. Yan evin damında bir ozan bağlama çalarken, sis bir tül perde gibi onu bir görünür bir görünmez kılarken, çeşmenin başında iki kız çocuğu anlamadığım bir dilde türküler söylerken..."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zaman, Özlem Ve Ölüm Hakkında Hayat Dolu Bir Roman - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement