Zeybekci, Libya Başkan Yardımcısıyla Görüştü - Son Dakika
Güncel

Zeybekci, Libya Başkan Yardımcısıyla Görüştü

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye ve Libya, her alanda potansiyellerinde olan ilişkilerine ve hedeflerine mutlaka ulaşacaktır.

18.01.2018 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye ve Libya, her alanda potansiyellerinde olan ilişkilerine ve hedeflerine mutlaka ulaşacaktır." dedi.

Zeybekci, Bakanlıkta Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkan Yardımcısı Ahmed Maatik ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Libya'nın bir an önce kendi istediği demokratik ve güvenli ortama kavuşmasını temenni ettiğini dile getiren Zeybekci, "Türkiye olarak, kardeşlerimizin ihtiyaç duyduğu her zaman her alanda onların yanında olmak bizim için büyük bir mutluluk olacaktır. Bir an önce Libyalı kardeşlerimiz, istedikleri şekilde hak ettiği yere ulaşacaktır. Bugünler mutlaka bitecektir. Bu gayretler mutlaka başarıya ulaşacaktır." diye konuştu.

Zeybekci, iki ülke arasındaki ilişkilere de işaret ederek, "Türkiye ve Libya, birbirlerine kalpten bağlı olan iki millet ve bölgelerinin de önemli aktörleridir." dedi.

"Türk firmaları açısından zor bir süreç oldu"

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkan Yardımcısı Maatik de Türkiye'nin her zaman Libya halkının yanında yer aldığını belirterek, "Şüphesiz Türkiye, bütün ülkelerden önce Libya'ya özellikle elektrik konusunda desteğini sunmuştur. Türkiye Cumhuriyeti her zaman yanımızda durmuştur." ifadelerini kullandı. Libya'nın petrol üretimindeki gelişmeler ve bunun ülke bütçesine olumlu yansımasına dikkati çeken Maatik, şunları kaydetti:

"Libya'da çatışmalar bir nebze de olsa durmaktadır ve taraflar artık anlaşmaya yönelik hareket ediyor. Ortam, yatırım için ve daha iyi şartlarda yaşamak için güvenlidir. Türk firmaları, Libya'da birinci sırada iş yapmaktadır. Aslında bu, iki ülke ilişkilerinin ne kadar derin ve Türk firmalarının işlerinde ne kadar maharetli olduğunu gösteriyor. Son 6 yıl Türk firmaları için ödemeler ve güvenlik açısından zor bir süreç oldu. Bunun farkındayız, bu hususları ele almak için ve gelecekte iyi çalışmalar yapmak için bunları müzakere edeceğiz."

Zeybekci, Libya Başkan Yardımcısıyla Görüştü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zeybekci, Libya Başkan Yardımcısıyla Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement