Zirve Adımları - Son Dakika
Spor

Zirve Adımları

Zirve Adımları

Şampiyonluk adayı Başakşehir, Yeni Malatya engelini de geçti, 3 maçlık seri elde etti. 1-0

07.04.2018 02:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CELAL UMUT EREN

Turuncu-lacivertliler, iyi başladığı maçta 18. dakikada Elia ile aradığı golü rakip filelere gönderdi. Daha sonra oyunu kontrol eden ve 70 dakika sahanın hakimi olan İstanbul ekibi, sarı-siyahlı rakibine geçit vermedi, son 6 haftaya iddialı girdi. 1-0

Şampiyonluk yarışının iddialı ekibi Başakşehir, Abdullah Avcı'nın eski ekip arkadaşı Erol Bulut ile iyi bir takım görüntüsüne bürünen Yeni Malatyaspor'u düşük tempolu gecede 1-0 yendi, üst üste 3. maçını kazanıp yoluna devam etti.
Akhisarspor maçının ikinci yarısında 3 puanı getiren kadro ve pasa dayalı taktik anlayışı kullanan Abdullah Avcı, Emre-İrfan Can-Arda gibi yaratıcı isimleri kullandı.
Erol Bulut'un idealleşen ilk 11'i de 4-2-3-1 ile sahadaydı.
Merkezden kanada seri paslarla çıkmaya çalışan ev sahibinde ilk 15 dakikada 3 girişim oldu, hepsinde Visca başroldeydi.
Maça aktif başlayan Visca, 18'de de golün  içerisindeydi. Sağdan yaptığı ortayla Elia'yı arka direkte golle buluşturdu: 1-0.
Visca yine asistiyle yıldızlaştı.
Gol sonrası hakimiyeti alan Başakşehir'de 28'deki verkaçta Elia'nın topuk pası ve Adebayor'un şutu Premier Lig tadındaydı. 32'de uzun topta Pereira'nın önüne gelen top ve uzaktan şutu Malatya adına ilk denemelerdi. Bir anda terse dönen oyunda Malatya'nın çabaları 34'de Boutaib'e şut olarak döndü.

İkinci yarıda oyunu kontrolünde tutan, yüzde 74 gibi yüksek bir topa sahip olma ve yüzde 91'lik başarılı pas oranıyla oynayan ev sahibi, tempoyu düşürdü. 3 puana odaklanan Başakşehir'e karşı konuk takım, son 15 dakika 4-3-3'e dönse de istediği ritmi bulamadı. 84'te ikinci devrenin en net pozisyonu Arda'nın akıl dolu ara pasında sağ çaprazda müsait pozisyonu bitiremeyen Bajic'le geldi. 87'de duran toplarla etkili olmak isteyen konuk takım, Boutaib'le en net fırsatını kaçırınca sonuçsuz kaldı.
Emre-Malatya gerginliği

Yeni Malatyaspor ile Emre Belözoğlu arasında maç boyu gergin anlar yaşandı. Emre topu her ayağına aldığı konuk takım tribünlerinden ıslıklar yükseldi. İkinci yarıda bir ara top yüzüne çarpan Emre ile dalga geçen Malatya tribünleri gerginliği artırdı. Acı ile yerden kalkan Emre, tribünlere tepki gösterdi.
Adebayor sakatlandı

Başakşehir'in yıldız forveti Emmanuel Adebayor, 71'de sakatlanarak oyundan çıktı. Togolu oyuncu darbeye bağlı olarak yerde kaldı. Kenara işaret eden Adebayor sekerek saha dışına gitti ve oyuna devam edemedi.

Avcı'dan 'hoş geldin'

Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, eski ekip arkadaşı Erol Bulut ile karşılaştı. Maç öncesi seremonide Abdullah Avcı, Erol Bulut'un yanına giderek özel olarak 'hoş geldin' mesajında bulundu. Avcı ile Bulut bir süre sohbet ettikten sonra birbirlerine başarı dileklerini paylaştı. Avcı ayrıca rakip yedek kulübesini de tek tek selamladı.

]
]
]

Kaynak: Skorer

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement