Zonguldak Kore Gazisi Dedeye Gözyaşı - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Kore Gazisi Dedeye Gözyaşı

Zonguldak Kore Gazisi Dedeye Gözyaşı

Zonguldak'ta, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kore gazisi 84 yaşındaki Mehmet Yanık, törenle toprağa verildi.

08.10.2014 16:22

Zonguldak'ta, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Kore gazisi 84 yaşındaki Mehmet Yanık, törenle toprağa verildi. Anne ve babası henüz bebekken boşanan 31 yaşındaki Filiz Demirci, kendisini anneannesi ile birlikte büyüten dedesi için cenazede gözyaşı döktü.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan emekli 6 çocuk 8 torun sahibi Mehmet Yanık, önceki gün karaciğer ve kalp rahatsızlığı nedeniyle Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne kaldırıldı. Kore gazisi, bugün sabaha karşı hayatını kaybetti. Mehmet Yanık'ın, İncivez Mahallesi Camii'ndeki cenaze namazına Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, muharip gaziler, bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Anne ve babası henüz bebekken boşanınca anneannesi Hayriye ve dedesi Mehmet Yanık tarafından büyütülen Filiz Demirci de cenazede diğer yakınlarıyla yer aldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Maden Mühendisliği Fakültesi Maden Teknikerliği Bölümü mezunu olan Filiz Demirci, dedesini kaybetmesi nedeniyle büyük üzüntü yaşadı. Yaşlılıkları döneminde de yanlarından ayrılmayıp anneannesi ve dedesi ile yaşayan Filiz Demirci, gözyaşlarını tutamadı.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında taşınan Mehmet Yanık'ın cenazesi toprağa verildi. Dedesinin tabutunun arkasından, Dedeciğim diyerek gözyaşı döken Filiz Demirci'yi yakınları teselli etmeye çalıştı. Anneannesinin hasta olması nedeniyle cenazeye katılamadığını belirten Filiz Demirci, şöyle konuştu

Her şeyimi kaybettim. O bana ben de ona baktım. Torundan da öteydim aslında ben onun için. Birbirimizin dilinden çok iyi anlıyorduk. Ben onun elinde büyüdüm. Beni bugünlere o getirdi. Elimin yettiği kadar bakmaya çalıştım ama buraya kadarmış. Umarım rahat uyur, mekanı cennet olur. Annem ve babam yoktu. Beni onlar büyüttü. Onların bakıma ihtiyacı varken bırakıp gidemezdim o yüzden evlenmedim.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Kore Gazisi Dedeye Gözyaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement