Zonguldak'ta 368'inci Kısa Dönem Erleri Yemin Etti - Son Dakika
Genel

Zonguldak'ta 368'inci Kısa Dönem Erleri Yemin Etti

Zonguldak'ta 368'inci kısa dönem erleri yemin etti Asker oğulları yemin eden aileler gözyaşlarına boğulduZONGULDAK - Zonguldak'ta İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı 368'nci kısa dönem erleri yemin etti.

25.08.2017 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta 368'inci kısa dönem erleri yemin etti

Asker oğulları yemin eden aileler gözyaşlarına boğuldu

ZONGULDAK - Zonguldak'ta İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı 368'nci kısa dönem erleri yemin etti. Yemin töreninde "Kınalı Hasan" adlı filmden alıntıların yapıldığı yemin töreninde aileler gözyaşlarına boğuldu.

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Gazino Müdürlüğü'nde 368'nci kısa dönem erlerin yemin töreni düzenlendi. Törene Zonguldak Vali Vekili Hüseyin Ergi, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Belediye Başkanvekili Cevat Bulut, daire müdürleri ve asker aileleri katıldı.

Yemin töreninde konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, "Temel eğitimlerini başarıyla tamamlayan 368/1. Kısa dönem erlerin yemin törenine hepiniz hoş geldiniz. Bu anlamlı ve özel günümüze teşrif eden tüm ailelere ve konuklarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Birazdan milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve yakınlarımızın huzurunda silah arkadaşlarınızla, omuz omuza vererek gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine and içeceksiniz. Vatan hizmeti görevini sizden önceki büyüklerinizden devralacak, askerlik süresince bu kutsal görevi en iyi şekilde yerine getirecek ve sizden sonraki kardeşlerinize, gururla ve onurla devredeceksiniz" ifadelerine yer verdi.

Törende "Kınalı Hasan" filminden alıntılar yapıldı. Gösterimi izleyen aileler ve davetliler ise salonda gözyaşlarına boğuldu. Gösterimin ardından bir jandarma er tarafından kütüğe plaka çakıldı. Askerlere hediyelerinin verilmesinin ardından yemin töreni gerçekleştirildi.

Yemin eden askerler jandarma marşını söyledi. Tören hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Zonguldak\'ta 368\'inci Kısa Dönem Erleri Yemin Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Zonguldak'ta 368'inci Kısa Dönem Erleri Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement