Zürafalara Baba Şefkatiyle Bakıyor - Son Dakika
Güncel

Zürafalara Baba Şefkatiyle Bakıyor

Darıca'daki hayvanat bahçesinin en uzun 3 sakininin bakımı, "Zürafaların babası" lakaplı Şehmus Solhan tarafından özenle yapılıyor.

26.07.2018 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HİKMET FARUK BAŞER - Darıca'daki hayvanat bahçesinin en uzun 3 sakininin bakımı, "Zürafaların babası" lakaplı Şehmus Solhan tarafından özenle yapılıyor.

Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nın "Hugo", "Hynek" ve "Robin" isimli 3 zürafası, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Hepsi erkek olan 3 zürafanın bakımı ise "Zürafaların babası" lakaplı bakıcı Şehmus Solhan tarafından yapılıyor.

En büyüğü 10 yaşındaki zürafalar, mevsimine göre taze meyve ve ağaç yaprakları ağırlıklı özel bir programla besleniyor.

Zürafaların bakıcısı Şehmus Solhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zürafaların en büyüğünün 10 yaşındaki "Hugo" olduğunu, Hynek'in 8, Robin'in de 4 yaşında olduğunu belirtti

Hugo'nun 5, Hynek ve Robin'in ise dörder metre boyunda olduğunu anlatan Solhan, zürafaların özenle bakılması gereken hayvanlar olduğunu dile getirdi.

Solhan, zürafalarının çok hassas hayvanlar olduğuna işaret ederek, "Bu hayvanlar çok özel hayvanlar. Zürafaların bakımları da zor. Hassaslar ve hastalanabiliyorlar, dışarıdayken kayıp düşme riskleri oluyor. Yağmurlu havalarda önlem alıyoruz ve dışarı çıkarmıyoruz. Onlarla özel olarak ilgilenmeliyiz. Kaldıkları yerdeki temizlik de oldukça önemli." diye konuştu.

"Meyveleri çok seviyorlar"

Zürafaların beslenme şekillerinin önemli olduğunu vurgulayan Solhan, "Beslenmelerine çok dikkat ediyoruz. Zürafaların beslenme şekilleri yaz ve kış değişiyor. Meyveleri çok seviyorlar. Elma, armut ve muz en sevdiği meyveler. Yazın bahçede oldukları için dut yaprağı, söğüt yaprağı veriyoruz. Haşlanmış patates de çok hoşlarına gidiyor. Zürafaların bakımlarında belli bir maliyet var ama biz bu maliyetten asla kaçmıyoruz." ifadelerini kullandı.

Solhan, zürafalarıyla aralarının çok iyi olduğunu anlatarak, "Sürekli onlarla beraberim. Haftalık izin kullandığımda da aklım hep onlarda kalıyor. Sabah beni görünce hemen yanıma geliyorlar, sesimi de tanıyorlar. Bana burada 'zürafaların babası' diyorlar." dedi.

Şehmus Solhan, zürafalar arasında insanlarla arası en iyi olanın Hugo olduğunu ifade etti.

Zürafalara Baba Şefkatiyle Bakıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zürafalara Baba Şefkatiyle Bakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement