21. Yüzyıla Damgasını Vuracak Kadınlar - Son Dakika
Kadın

21. Yüzyıla Damgasını Vuracak Kadınlar

21. Yüzyıla Damgasını Vuracak Kadınlar

Hepsi yaptıkları başarılı işler, duruşları ve hayat tarzlarıyla 21. yüzyıla adlarını altın harflerle yazdırmaya adaylar.

08.03.2012 19:00  Güncelleme: 08:56

Elif Şafak

Uluslararası arenada geleceğin fikir önderlerinden biri olmaya aday isimlerden Elif Şafak, aynı zamanda yazdığı bütün kitaplarla da büyük başarılara imza attı. Daha şimdiden onlarca ödüle layık görülen Elif Şafak, 21. yüzyıla damgasını vuracağının sinyallerini veriyor.

Angelina Jolie

üç "Altın Küre", iki "Sinema Oyuncuları Derneği ödülü" ve bir de "Akademi ödülü" sahibi olan Angelina Jolie, Brad Pitt ile yaptığı evlilikle de uzun süre gündemi meşgul etmişti. Tüm dünyada hayırsever çalışmalarıyla tanınan Jolie, güzelliğiyle de 21. yüzyıla damgasını vuran isimler arasına girmeye aday.

Phoebe Philo

Kariyerine Paris'te, ChloÉ'de, Stella McCartney'in asistanı olarak başlayan Phoebe Philo, aile hayatına verdiği önem sebebiyle hamileliği esnasında, ChloÉ'den ayrılarak Londra'ya dönmüş. Doğumdan sonra yolları Celine'le kesişen ünlü tasarımcı, markanın tekrar yükselişe geçmesini sağlaması sebebiyle 21. yüzyılın en özel isimlerinden biri olacağa benziyor.

Şafak Pavey

21. yüzyılın en başarılı isimlerinden olmaya aday bir diğer isimse Şafak Pavey. Küresel barış, insan hakları ve insani yardım konularıyla ilgili yaptığı çalışmalarla tanınan Pavey, geçirdiği talihsiz kaza sonucu tanıştığı engelli dünyası hayat görüşünü değiştirmiş. O artık kendi için verdiği mücadeleyi, hakları çiğnen herkes için veriyor.

Rooney Mara

"Sosyal ağ" filmiyle 2000'li yıllara hızlı bir giriş yapan Mara, özellikle son filmi "Ejderha Dövmeli Kız" ile bir anda ilgi odağı haline geldi. Henüz 27 yaşında olmasına rağmen Akademi ve Altın Küre ödülleri gibi sinema dünyasının en önemli ödüllerine aday olan Rooney Mara, katıldığı sosyal sorumluluk projeleriyle de adından sıkça bahsettiriyor.

Ayşe- Ece Ege/ Dice Kayek

Ece Ege'nin çocukluğundan beri süre gelen moda merakı, Paris'te moda eğitimi almasıyla sonuçlanmış. Hayali kendi markasını kurmak olan Ece Ege, okulu bittikten sonra önceleri bir arkadaşıyla daha sonra da ablası Ayşe Ege'nin katılımıyla bu hayalini gerçekleştirmiş. Paris'te bir Türk markasını başarıya taşımayı başaran bu iki kız kardeş, Türkiye'de de Machka markasını yaratıcısı.

Ece Temelkuran

Kariyerine Cumhuriyet Gazetesi'nde başlayan Ece Temelkuran, aslında hukuk fakültesi mezunu. Ancak o, kadın hareketi, siyasi tutuklu ve hükümler, Güneydoğu sorunu üzerine eğilip, bu konular üzerine yazmayı seçti. Kitapları, köşe yazıları ve programlarıyla büyük ilgi gören Temelkuran da şimdiden 21. yüzyılın en özel isimlerinden biri olacağa benziyor.

Adele

Gerçek adı Adele Laurie Blue Adkins olan genç şarkıcı henüz 21 yaşındayken aldığı iki Grammy ödülü ile daha birçok başarıya imza atacağının ilk sinyallerini vermişti. Ancak bu yıl, 54. Grammy ödülleri'nde altı dalda topladığı ödülleriyle, önümüzdeki yıllarda adını çok daha sık duyacağımızı ispatladı.

Aslı Filinta

Farklı yaklaşımları ile dünyaca ünlü bir tasarımcı haline gelen Aslı Filinta'nın ürünleri New York ve Los Angles'ta ayrıca Türkiye'de Midnight Express'de satılıyor. Aldığı ödüller ve kısa sürede yakaladığı başarı, şimdiden gelecekte daha birçok iyi işe imza atacağını gösteriyor.

Arianna Huffington

Huffinton Post'un kurucularından olan Arianna Huffinton, 2009 yılında "medya dünyasında en etkili kadın" olarak Forbes'te 12. sıraya yerleşti. Ayrıca The Guardian'ın "Medyanın ilk 100 ismi" sıralamasında da 42. sırada yer alan Huffington, önümüzdeki yıllarda başarı basamaklarını hızla çıkmaya devam edeceğe benziyor.

Doreen Virtue

Türkiye'de son dönemde "Meleklerle Yaşamak" kitabıyla adını duyuran Beki İkala Erikli'nin de eğitim aldığı Doreen Virtue, spiritüel çalışmaları ve terapileri ile 21. yüzyılın metafizik dünyasının önde gelen isimlerinden biri olmaya aday.

Gülse Birsel

Gazeteci, yazar, senarist, oyuncu, sunucu Yaptığı her işte başarıyı yakalayan Gülse Birsel, kariyerine Aktüel dergisinde muhabir olarak başlamış. Daha sonra yurtdışında eğitimini tamamlayıp Türkiye'de ATV'de, Esquire, Harper's Bazaar'ın yayın yönetmenliğini, FHM'in ve House Beautiful'ın da danışmanlığını yapan Birsel medya dünyasında daha birçok başarılı işe imza atmış. Geçtiğimiz aylarda başlayan kendisinin yazdığı ve rol aldığı Yalan Dünya adlı dizisi ile yine büyük beğeni toplayan Gülse Birsel, önümüzdeki yıllarda bizleri daha birçok başarılı işle buluşturacağa benziyor.

Amy Winehouse

Güçlü, farklı sesi ve sözleriyle tüm dünyanın zevkle dinlediği Amy Winehouse, geçtiğimiz Temmuz ayında hayata veda etti. Sevenlerini büyük yasa boğan, beş Grammy ödüllü Winehouse farklı tarzı ile Karl Lagerfeld gibi ünlü tasarımcılara da ilham kaynağı olmuştu.

Sarah Burton

Alexander McQueen'nin özel asistanı olarak başladığı kariyeri, McQueen'in ölümünden sonra markanın kreatif direktörlüğüne getirilmesiyle hızlı bir yükselişe geçti. 2011'e damgasını vuran düğününde Kate Middleton'ın gelinliğini tasarlayan Burten, yine geçtiğimiz yıl "Yılın Tasarımcısı" ödülünü almaya da layık görülmüştü.

Kate Middleton

Prens William'la nişanları ilan edildikten sonra bir anda dünya medyasının gözlerini üzerine çevirdiği Kate Middleton, zarafeti, sadeliği ve güzelliğiyle İngiliz Kraliyet Ailesi'ne yepyeni bir soluk getirmeyi başardı. Ayrıca Middleton, yaptığı muhteşem kıyafet seçimleriyle de büyük beğeni toplayarak bir "trendsetter" haline geldi.

Michelle Obama

Amerika'nın "First Lady"si Michelle Obama, eğitim hayatındaki başarısını, özel hayatında da taşıyan kadınladan. Eşinin başkanlık seçimi kampanyalarında en büyük destekçisi olan Michelle Obama, zarafeti, giyim tarzı ve moda anlayışıyla da dünya kadınlarının beğenisini toplamaya devam ediyor.

Seyhan özdemir

Dünya çapında büyük başarılar yakalayan Autoban'nın kurucularından olan Seyhan özdemir, Mimar Sinan üniversitesi, Mimarlık Fakültesi mezunu. İddialı çalışmaları ve hızlı başarı grafiğiyle özdemir, 21. yüzyılın en başarılı isimlerinden biri olmaya aday.

Maria Sharapova

Dünyaca ünlü Rus tenisçisi Maria Sharapova, 17 yaşında Wimbledon Tenis Turnuva'sını kazanarak, bu ödülü kazanan en genç ikinci isim olma özelliğini kazandı. O günden sonra spor hayatında başarılarına başarı katarak ilerleyen bu hırslı ve başarılı genç kadın, Forbes'in 2011 yılında "En çok Kazanan Kadın Sporcu"lar listesinin de zirvesine yerleşti.

Garance Dore

Dünyaca ünlü moda bloggerı Garance Dore, bu işe aslında kendini çok daha özgür ifade edebilmek için başlamış. önceleri illüstrasyonlarla daha sonra yorumlarla takipçilerinin karşısına çıkan bu başarılı kadın, kendisi gibi ünlü bir blogger olan sevgilisi Scott Schuman'ın desteğiyle fotoğraf çekmeye başlamış. Şimdilerde moda dünyasının nabzını tutan Dore, geçtiğimiz yıllarda erkek arkadaşıyla İstanbul'a gelerek bir alışveriş sitesi için çekimler yapmış ve sitesinde İstanbul'a hayranlığını da dile getirmişti.

Nuray Sayarı

Türkiye'de astroloji denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Nuray Sayarı, kendi hayatını tam bir "başarı öyküsü" olarak tanımlıyor. 21. yüzyılın en önemli astrologlarından biri olmaya aday olan Sayarı, kişisel gelişimi için çıktığı bu yolda, şimdi milyonlara ışık oluyor.

Naomi Klein

Politik yazılarıyla bilinen gazeteci ve yazar Naomi Klein'ın, 2001 yılında "Ulusal İş Dünyası Kitabı ödülü"nü almasını sağlayan "No Logo" adlı kitabı bir anlamda alternatif küreselleşmenin manifestosu olarak tanımlanmıştı.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın 21. Yüzyıla Damgasını Vuracak Kadınlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement