Dijital Topuklar'ın Sesi İlham Vermeye Devam Ediyor - Son Dakika
Kadın

Dijital Topuklar'ın Sesi İlham Vermeye Devam Ediyor

Dijital Topuklar\'ın Sesi İlham Vermeye Devam Ediyor

Elif Doğan ve Perihan Gürer... Onların ortak noktası anne olunca kurumsal hayata veda edip annelik deneyimlerini bloglarında paylaşmalarıydı. Sonrasında ikisi güçlerini birleştirdi ve Türkiye'nin ilk ve tek dijital kadın zirvesi olan "Dijital Topuklar" doğdu.

19.10.2018 16:46  Güncelleme: 09:44

2016 yılında ilk Dijital Topuklar Zirvesi'ne katıldığımda dolu dolu bir program ve yaratıcı konu başlıklarıyla karşılaşmış, kadınlara ilham veren bu etkinliğin uzun soluklu olmasını dilemiştim. Öyle de oldu ve artık "Dijital Topuklar"ı duymayan kalmadı.

Tüm bu serüveni yaratıcılarından dinlemek ve yeni projeleri hakkında bilgi almak için Elif Doğan ve Perihan Gürer ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik...

Kurumsal hayatı tamamen bırakıp blogger olma yolculuğunuz nasıl gelişti?

ED: Her ikimizin de farklı sektörlerde geçmişi var ancak yaşadığımız şeyler benzer... Kurumsal hayatın, aile hayatını gereği gibi desteklemediğini düşündüğümüz için en azından çocuklarımız büyüyene kadar onlarla bizzat ilgilenebilmek adına kurumsal çalışma hayatına ara verdik. Bu sırada, gerek yıllardır çalışıyor olmanın verdiği alışkanlık, gerekse ebeveyn olmanın getirdiği kaygıyla birlikte paylaşma ihtiyacı bizleri yaşadıklarımızı başkalarıyla da paylaşmaya itti. Şimdi aktif olarak paylaşımlar yaptığımız BlogcuAnne.com ve Uykusuz Anneler Kulübü bu şekilde doğdu.

Dijital ortamlarda takipçilerinize neler sunuyorsunuz?

PG: Bireysel platformlarımızda (BlogcuAnne.com ve UykusuzAnneler.com) annelik ve ebeveynlikle ilgili paylaşımlar yapıyoruz. Blogcu Anne kişisel bir blog; çoğunlukla Elif (Doğan)'in çocuklarını büyütürken yaşadıklarını, zaman zaman da başka ebeveynlerin deneyim ve paylaşımlarını içeriyor. Uykusuz Anneler Kulübü ise bir topluluk platformu. Anne babaların deneyim paylaşımlarının yanı sıra uzman görüşleri de var.

Hem annelik hem de ürettiğiniz içerikler ve devam eden projeler… Bu kadar işin üstesinden gelmenin ve sürekli yeni bir şeyler üretmenin formülü nedir?

ED: Bu sorunun cevabı "üstesinden gelme"yi nasıl tanımladığınıza bağlı. Hem annelik hem de ürettiğimiz içerikler ve devam eden projelerin hiçbir eksiği olmamasını soruyorsanız bunun bir formülü yok, çünkü maalesef mümkün değil. Mükemmel olmadığımızı, her şeyin altından dört başı mamur bir şekilde kalkamayacağımızı kabul ettik. Tabii bu elimizden gelenin en iyisini yapmaktan vazgeçtiğimiz anlamına da gelmiyor. Ortaya çıkardıklarımızla tatmin olmaya çalışarak ve ürettiğimiz kadarıyla mutlu olmanın verdiği tatminle devam ediyoruz yolculuğumuza... Herkese de tavsiye ederiz!

Dijital Topuklar'ın yolculuğu nasıl ilerliyor?

Dijital Topuklar bundan üç sene önce doğduğunda ne olduğunu anlatmak için zaman harcamamız gerekiyordu. Şimdiyse girdiğimiz her ortamda ismi bilinen, kurumsal çalışanından girişimciye kadar herkesin kendine dair bir şeyler bulduğu bir platform haline geldi. 1 Mart'ta web sitemizi yayına aldık ve o günden bu yana fayda odaklı, içten, yol gösterici konularla ve gittikçe genişleyen bir yazar kadrosuyla içerik üretmeye devam ediyoruz. Her sene 1 Kasım'da düzenlediğimiz zirvemizde ise, tüm bu dert edindiğimiz konuları sahneye taşıyoruz. Her sene katılımcı sayımızdaki yükselen grafik de bizi bir sonraki sene için harekete geçiriyor.

1 Kasım'da üçüncüsünü gerçekleştireceğiniz zirvede katılımcıları nasıl bir program bekliyor?

Bu sene geçtiğimiz iki seneden farklı olarak çok daha dinamik bir program kurguladık. Daha önceki 45-50 dakikalık paneller yerine daha kısa paneller ve arada tekil konuşmalarla daha fazla konu ve konuğa yer vermek istedik. Bu yıl, dijital dünyada iş yapmanın yanı sıra feminizm ve toplumsal cinsiyet eşitliliği, girişimcilik, şefkatli, feminen liderlik, dijital yerlilerin teknoloji kullanımı gibi birçok konuyu, güvenilir etki liderleri ve alanında uzman konuşmacılarla ele alacağımız, dolu dolu bir program bekliyor katılımcıları...

Eklemek istedikleriniz…

Şu an aynı zamanda bizi heyecanlandıran bir proje geliştirme süreci içerisindeyiz. Dijital Topuklar olarak önümüzdeki yıl etki alanımızı daha da genişletmeyi ve İstanbul sınırları dışına çıkarak başka şehirlerde de zirveler düzenlemeyi hedefliyoruz. Bu yolculuğa gerek üniversite ve yerel yönetimler, gerekse o şehirlerin önde gelen markalarıyla birlikte çıkacağımız bir iş modeli hazırlığı içerisindeyiz. Önümüzdeki sene Dijital Topuklar'ı sadece 1 Kasım'da İstanbul'da değil, yılın farklı zamanlarında farklı şehirlerde gerçekleştirebilmenin planlamasını şimdiden yapmaya başladık. Bizi başka şehirlerden takip edip davet edenlere müjdemiz olsun bu haber.

Son Dakika Kadın Dijital Topuklar'ın Sesi İlham Vermeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement