Diyet Tuzaklarına Kanmayın! - Son Dakika
Kadın

Diyet Tuzaklarına Kanmayın!

Diyet Tuzaklarına Kanmayın!

Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, "Su içsem yarıyor" diyenlere sağlıklı kilo vermenin sırlarını açıkladı.

16.01.2012 22:34  Güncelleme: 10:05

Denemediğiniz diyet kalmadı, ama bir türlü fazla kilolarınızdan kurtulamıyor musunuz? Sağlıklı bir şekilde kilo vermek size hayal gibi mi geliyor? O zaman yanlış yoldasınız.

Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, "Su içsem yarıyor" diyenlere sağlıklı kilo vermenin sırlarını açıkladı.

Öncelikle fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız, bazal metabolizmayı hızlanıza ve diyet tuzaklarına dikkat edin.

Bazal Metabolizma Hızı Nedir?

Bazal metabolizma hızı (BMH) 24 saat boyunca hiç hareket etmeden hayati fonksiyonların devamı için harcanan enerjidir. BMH kadınlar için ortalama 1.000 – 1.400 kalori; erkekler içinse 1.200 – 1.600 kalori diye düşünülebilir. Kilo vermek için kadınlar 1.000 – 1.200 kalori, erkekler 1.200 – 1.600 kalori alabilir. Kiloyu muhafaza etmek için kadınların günlük ortalama 2.000 kalori erkeklerin ise ortalama 2.500 kalori alması tavsiye edilir.

Ancak tabii ki, tüm bunlar ortalama değerlerdir. Bazal metabolizmanızın hızını ölçmek için bir uzmandan yardım almanız en doğrusudur. Eğer düşük kalorili beslenmenize rağmen kilo kaybedemiyorsanız, bazal metabolizma hızınız ortalama değerlerden düşük olabilir.

Peki, bazal metabolizma hızını arttırmak için neler yapmalıyız? Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, metabolizma hızını artırabilmeniz için şu önerilerde bulunuyor....

Uzman Diyetisyen Dilara Koçak Kimdir?

Dilara Koçak Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden mezun oldu. Aynı üniversite yüksek lisans eğitimini tamamlayarak Uzman Diyetisyen unvanını aldı. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Yönetici Geliştirme Programı'nı tamamladı. Çeşitli hastanelerde klinik alanda ve yönetici olarak görev yaptıktan sonra, 1999 -2004 yıllarında Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde Beslenme ve Diyet Bölümü Şefi olarak çalıştı. Kendisi halen Amerikan Hastanesi konsültan diyetisyenidir.

2003 -2004 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri'nde konusu ile ilgili gözlemler yaparak bu yöndeki tecrübelerini güçlendiren Dilara Koçak'ın birçok uluslararası ve ulusal bilimsel araştırması bulunuyor.

Şirketlerin ve şirket çalışanlarının beslenmelerine yönelik danışmanlık ile wellness kavramını geliştirme konusunda Türkiye'de yeni bir sektör açmış olan Koçak, kurmuş olduğu Mezura Kliniği'nde uzman doktor, psikolog ve diyetisyenlerden oluşan ekibi ile hem bireylere hem de kurumlara danışmanlık hizmeti veriyor. Mezura ekibi Türkiye'deki birçok şirkete, yönetici ve işadamına beslenme koçluğu yapıyor.

2006 yılından beri her sene yenilenen " İyi Yaşam Günlüğü" çalışmalarının yazarı olan Dilara Koçak, aynı zamanda Milliyet Gazetesi sağlık ve beslenme yazarıdır. Koçak'ın "Dilara Koçak ile İyi Yaşam" kitabı 2007 yılında, Afiyetle Diyet isimli kitabı ise 2009 yılında okurlarıyla buluşmuştur. TRT Türk kanalında 2010 yılında başlayan TV programı ise hafta içi her gün yayınlanmaya devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kadın Diyet Tuzaklarına Kanmayın! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement