Küçükçekmece Belediyesi Kadın Emeği Pazarı Göl Kenarında Vatandaşlarla Buluşuyor - Son Dakika
Kadın

Küçükçekmece Belediyesi Kadın Emeği Pazarı Göl Kenarında Vatandaşlarla Buluşuyor

Küçükçekmece Belediyesi Hünerli Eller Çarşısı'nda el yapımı ürünlerin satışa sunulduğu Kadın Emeği Pazarı, Göl kenarında vatandaşlarla buluşuyor. Kadınlar hem ev ekonomisine katkı sağlıyor hem de sosyalleşme imkanı buluyor. Belediye tarafından desteklenen girişimci kadınlar, kendi eserlerini üreterek aile bütçesine katkı sağlıyor. Ayrıca, Hünerli Eller Çarşısı'nda verilen eğitimlerle kadınlar kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Kadın Emeği Pazarı, 30 Ağustos'a kadar ziyaretçilere açık kalacak.

22.08.2023 09:51

Küçükçekmece Belediyesi Kadın Emeği Pazarı Göl kenarında vatandaşlarla buluşuyor

İSTANBUL - Kadınların ev ekonomisine katkı sağlayarak, sosyalleşebilme imkanı bulduğu Küçükçekmece Belediyesi Hünerli Eller Çarşısı'nda el yapımı örgüler, oyuncaklar, ahşap ve dekoratif ürünler, mumlar, tablolar ve el emeği yüzlerce ürün satışa sunuluyor. Hünerli Eller Çarşısı'nın birbirinden renkli stantlarından oluşan Kadın Emeği Pazarı, Küçükçekmece Göl kenarında vatandaşlarla buluşuyor.

Küçükçekmece Belediyesi'nin kadınları sosyal ve ekonomik olarak desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Hünerli Eller Çarşısı'na girişimci kadınlar büyük ilgi gösteriyor. Kendi eserlerini üreterek, satış yapan kadınlar çarşıda hem eğlenip öğreniyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

"Tüm kadınları üretmeye davet ediyorum"

2 yıldır evde hobi olarak başladığı çoraptan oyuncak yapımını Hünerli Eller Çarşısı'nda geliştirdiğini ifade eden Nurten Uzun, "Çoraptan oyuncaklar yapıyorum. Hobi olarak yaptığım bu işi, Hünerli Eller'e taşıdım. Daha sonra üretip, satış yapıp aileme katkı sağlamak için katıldım aralarına. 15 gün boyunca Göl Kenarında ürünlerimizi sergileyeceğiz. Tüm kadınları üretmeye, evlerine katkıda bulunmaya Hünerli Eller'e bekliyoruz. Biz çok mutluyuz. Burada birbirimize destek oluyoruz, çok güzel bir dayanışmamız var. Belediyemize ve Başkan Kemal Çebi'ye çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"Yalnızca satış yapmıyoruz, verilen eğitimlerle kendimizi de geliştiriyoruz"

4 çocuk annesi Hülya Yavuz İldir ise Hünerli Eller Çarşısı'nda aile bütçesine katkı sağlamasının yanı sıra eğitim aldıklarını da dile getirerek, "Seramik tozundan vazolar yapıyorum. Havlu kenarları dantel, takı ve çantalar örüyorum. Üretmeyi çok seviyorum. Hünerli Eller Çarşısı'nda 3 aydır üretim yapıyorum. Güzel bir platform. Üretim yapacağımız bir dükkanımız var. Kadın emeği pazarları imkanları var. Sosyalleşiyoruz burada. Aile bütçeme katkı sağlamasının yanında burada bize dijital pazarlama ve sosyal medya eğitimi aldım. Dijital platformda nasıl satış yapacağımı öğrendim" diyerek, Başkan Çebi'ye teşekkür etti.

Hünerli Eller Çarşısı Kadın Emeği Pazarı, 30 Ağustos'a dek Küçükçekmece Göl kenarında vatandaşların ziyaretine açık kalacak.

Küçükçekmece Belediyesi Kadın Emeği Pazarı Göl Kenarında Vatandaşlarla Buluşuyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Kadın Küçükçekmece Belediyesi Kadın Emeği Pazarı Göl Kenarında Vatandaşlarla Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement