Serdar-ı Ekrem Sokak'ta Bir Gezintiye Ne Dersiniz? - Son Dakika
Kadın

Serdar-ı Ekrem Sokak'ta Bir Gezintiye Ne Dersiniz?

Serdar-ı Ekrem Sokak\'ta Bir Gezintiye Ne Dersiniz?

Adı Galata ile birlikte anılan ve zamanla belki de şehrin en trendy sokağı haline gelen Serdar-ı Ekrem’de kısa bir tura çıkıyoruz..

07.06.2012 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serdar-ı Ekrem turumuza Galata Kulesi tarafından, Galip Dede Caddesi ile kesiştiği yerden başlıyoruz. Arnavut kaldırımlı sokaktan içeri girdiğimizde kulenin ihtişamını arkamıza alarak merakla, sağa-sola baka baka ilerliyoruz, bir anda farklı bir dünyanın kapısından içeri girmişcesine...

Atölye dö Bora

Sokağa Galata tarafından giriş yaptığınızda karşınıza ilk çıkan yerlerden biri, hemen sağ taraftaki kasabın altında yer alan, ikinci el satan bir dükkAn. Atölye dö Bora, aynı zamanda bir saç tasarım atölyesi. Bu zemin katı, sizi bambaşka bir dünyaya götürecek.

Old Sandal

Atölye dö Bora'nın biraz ilerisinde yer alan, her biri el yapımı olan ayakkabılarıyla farklı bir tarza hitap eden Old Sandal, özellikle tarz arayışında olanlar için atlanmaması gereken yerlerden.

çiğdem Akın

Yaklaşık 25 yıldır moda dünyasında tasarımcılık yapan çiğdem Akın'ın Nişantaşı mağazasından sonraki ikinci mağazası Galata'da, Serdar-ı Ekrem'de. Koleksiyonları son iki sezondur İstanbul Fashion Week'te de yer alan ünlü tasarımcının yeri de Galata girişinde heme solda yer almakta.

Lomography

Lomography, en büyük tutkusu yaratıcı ve deneysel analog film fotoğrafçılığı olan bir topluluk. Serdar-ı Ekrem'deki dükkanlarına girince, duvarlardaki çalışmalardan, rengAnk analog makinelerden, filmler ve aksesuarlardan analog fotoğrafçılığı bir yaşam tarzı olarak gördüklerini anlayabiliyorsunuz. Burada moda ürünleri bile bulunabiliyor. özellikle analog fotoğrafçılığa yeni başlayanların ziyaret etmelerini tavsiye ederiz.

Manzara Oteli

Sokaktaki turumuza vitrininde rengArenk kadife çantaların satışa sunulduğu, küçük ve keyifli bir butik otel olan Manzara Oteli'ni de es geçmeden devam ediyoruz. özellikle turistler tarafından tercih ediliyor.

Bahar Korçan

Serdar-ı Ekrem Sokak'ta 9 numaralı dükkAn, ünü ülke sınırlarını aşan, özgün bir modacının mağazası. Mağazanın dekorasyonu ve vitrin tasarımları, modayla ilgilenmeyenlerde bile gerçekten de durup, burayı bir inceleme isteği uyandırıyor.

Ancien Galerie D'Exposition Pera

Sokağın sanat duraklarından bir diğeri de Ancien. İlk mağazasını 1981 yılında Şişli Halaskargazi Caddesi üzerinde açan Ancien'in sahibi Ari İstanbulluoğlu'nun özgün bir antika dükkAnı olan Ancien Galerie D'Exposition Pera'da Konsept sergileri hazırlanarak; 18, 19 ve 20. Yüzyıllara ait eserler sanat severlere sunuluyor.

IO By Tasarımhane

Tasarımhane, İstanbul'un tarihi dokusunu günümüz perspektifinden yansıtan, Galata'nın en önemli caddesi Serdar-ı Ekrem'de, özel tasarlanmış mekAnında, iç mimarlık ve moda tekstil alanlarında faaliyet gösteriyor. Tüm bunların yanında, burada dünya markalarının ikinci ellerini uygun fiyatlara bulma şansınız da yok değil...

Lunapark

Sokaktaki turumuza devam ederken, iO by Tasarımhane'nin hemen yanında bir tasarım dükkAnıyla daha karşılaşıyoruz. Lunapark, Galata Bölgesi'nin bir tasarım merkezine dönüşmesinde etkin rol oynamış bir yer. Kürşat marka zeytinyağından farklı tasarımlara ve ilginç hediyelik eşyalara ulaşabilirsiniz.

Arzu Kaprol

Sokağın bir başka moda durağı da Meg Ryan, Kelly Rowland ve Gisele Büdchen gibi dünyaca ünlü isimlere kıyafet hazırlamış olan başarılı mıdacı Arzu Kaprol'ün ihtişamlı mağazası.

Liliput

Arzu Kaprol'un keyifli tasarımlarını sergilediği mağazasının hemen yanında yer alan Liliput, kostüm tasarımcısı Nilüfer Giritlioğlu'nun 2010 yazında açtığı bir yer. Her kumaşında ayrı bir his yakalayabileceğiniz, özgün kıyafetler için vazgeçilmeyecek duraklardan.

Galata Şekercisi

'Kestaneli çikolatamızı tattınız mı?' yazısını gördüğünüzde meşhur Galata Şekercisi'ne geldiğinizi anlayın. Akide şekeri ve lokumun tadına bakmadan, sevdiklerinize hediyelik eşya almadan geçmeyin...

Plusone

Oldukça hoş tasarımları olan mobilya ve aksesuar mağazası Plusone da görülmeye değer gerçekten de.

Georges Hotel

Serdar-ı Ekrem'in incilerinden Georges Hotel, tarihi ve görkemli bir binada bulunuyor. Harikulade manzaraya sahip balkonlu odaları, yoğun talep görmesindeki en önemli etken. Füzyon mutfağı ile servis veren şık bir restoran ve bara sahip olan Georges, sunduğu kişiye özel servis ve olağanüstü atmosfer ile ayrıcalıklı bir konaklama yeri hiç şüphesiz ki...

Sntrldükkan

özellikle akşamüstü ve gece saatlerinde kalabalıklaşan mekAn, hem kahve içebileceğiniz hem de yemek yiyebileceğiniz bir yer. Yeni açılan Sntrldükkan, ufak ama gerçekten samimi bir buluşma noktası.

Anjel Şarküteri

Kapısını geçtiğimiz aylarda açan sokağın yeni şarküterisi, hem ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz hem de dilerseniz hazır yemeklerinden satın alabileceğiniz bir lezzet durağı.

Mavra Cafe

Her an ünlü biriyle karşılaşabileceğiniz, kahvesi, yemeği, sohbeti, kısacası her şeyi ile oldukça özgün ve keyifli bir mekAn. Burada birbirinden ilginç tasarım ürünleri de satılıyor. Dışarıda bir-iki masası var. Yaklaşan sıcak yaz günleri için oldukça keyifli bir kaçamak adresi diyebiliriz.

Giyçek

Nostaljik fotoğraf çektirmek isteyenler için akla ilk gelen yerlerin başında geliyor Giyçek. Eski Osmanlı kıyafetlerini giyip arkadaşlarınız ve ailenizle toplu fotoğraf çektirebileceğiniz, oldukça hoş bir yer. Oldukça farklı bir deneyim gerçekten de!

Takkunya

İstanbul ve Osmanlı temalı ürünlerin ve hediyelik eşyaların satıldığı Takkunya, sokağın sonlarında yeni açılan bir dükkan. Ev aksesuarları, çanta ve tişört de bulabilirsiniz tabii...

Simay Bülbül

Yeni kuşak moda tasarımcılarımızdan Simay Bülbül'ün deri ve şık kumaşları birleştirerek özel günler için kişiye özel tasarımlar yaptığı mağazası da Alman Lisesi'ne çıkan yokuşun başında yer alıyor. Bir bakkalın üzerinde yer alan mağazanın özellikle balkonu, oldukça keyifli olsa gerek...

Mezura

Simay Bülbül'ün karşı köşesinde yer alan Mezura, ölçü ile gömlek diken küçük bir gömlekçi.

Sofa Art & Antique

Oldukça hoş bir antikacı dükkanı. Kendinize özgü bir obje arıyorsanız, tatlı sahibesinin zevkini yansıtan bu dükkanı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Aida Pekin

Serdar-ı Ekrem Sokağı, çağdaş takılar tasarlayan ve üreten Bihter Ayda Pekin'in 2009 yılında açtığı dükkana da ev sahipliği yapıyor. Burada gerçekten renkli bir dünya ile karşılaşacağınızdan hiç şüpheniz olmasın.

Atelier 55

Serdar-ı Ekrem Sok. 55 numarada yer alan Atelier 55, yurt dışından gelen 'gerçekten' özel ürünlerin var olduğu bir mağaza. Takip eden sezonun trendlerini yakalamak istiyorsanız, sokağın bitiminde karşınıza çıkan bu hoş mağazaya uğramadan geçmemelisiniz.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Serdar-ı Ekrem Sokak'ta Bir Gezintiye Ne Dersiniz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement