Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü ÇAYDER Kadın Kooperatifini ziyaret etti - Son Dakika
Kadın

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü ÇAYDER Kadın Kooperatifini ziyaret etti

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü ÇAYDER Kadın Kooperatifini ziyaret etti

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan, Çaykara ilçesinde ÇAYDER Kadın Kooperatifine ziyarette bulundu. Ziyarette Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara İlçe Tarım ve Ziraat Müdürü Ersin Birkan ile müdürlükte çalışan teknik personel de eşlik etti. ÇAYDER Kooperatifi, Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerindeki kadınların bir araya gelerek kurduğu bir kooperatif olup, bölgede yetişen doğal ürünlerin organik bir şekilde yetiştirilip pazarlanması ve bölgedeki kadın girişimcilere destek vermek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Çaykara Belediyesi tarafından kooperatife yeni bir bina tahsis edilmiştir. İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, kooperatife destek vereceklerini belirtmiştir.

04.11.2023 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan, Çaykara ilçesinde ÇAYDER Kadın Kooperatifine ziyarette bulundu.

Ziyarete Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara İlçe Tarım ve Ziraat Müdürü Ersin Birkan ile müdürlükte çalışan teknik personel de eşlik etti. Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerindeki kadınların bir araya gelerek kurmuş olduğu ÇAYDER Kooperatifi bölgede yetişen doğal ürünlerin organik bir şekilde yetiştirilip pazarlamanması ile bölgedeki kadın girişimcilere destek vermek ve bölgenin organik çeşitliliğini arttırmak için yapılan çalışmalar her geçen gün büyümeye devam ediyor.

Çaykara Belediyesi tarafından kooperatife ilçe merkezinde yeni yapılan bir binada yer tahsil edildi. İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan yaptığı açıklamada "Çaykara ve Dernekpazarı ilçelerinden kadınların bir araya gelerek kurmuş olduğu Kooperatife hem il müdürlüğü hem de bakanlığımız tarafından elimizden gelen desteği vereceğiz" açıklamalarında bulundu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Kadın Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü ÇAYDER Kadın Kooperatifini ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement