Çapkın Aygıra Pulluk Cezası - Son Dakika
Komik - İlginç

Çapkın Aygıra Pulluk Cezası

Çapkın Aygıra Pulluk Cezası

İzmir´in Balçova İlçesi´nde, İnciraltı Atlı Spor Tesisleri´nin çitlerini yıkarak aralarında yarışlarda koşan şampiyon İngiliz atı Dinyeper´in yavrusu Happy Girl´ün de bulunduğu beş dişi at ve bir eşekle çiftleşen başıboş atın zararı büyük oldu.

22.07.2010 18:57

İzmir´in Balçova İlçesi´nde, İnciraltı Atlı Spor Tesisleri´nin çitlerini yıkarak aralarında yarışlarda koşan şampiyon İngiliz atı Dinyeper´in yavrusu Happy Girl´ün de bulunduğu beş dişi at ve bir eşekle çiftleşen başıboş atın zararı büyük oldu. Üç atı hamile bırakan ve sahibi çıkmayan at, tesis sahibi Mustafa Akın tarafından tarla sürmekle cezalandırıldı.

İlginç olay, İnciraltı semtinde, geçtiğimiz Nisan ayında İnciraltı Atlı Spor Tesisleri´nde yaşandı. Tarımın da yapıldığı bölgede, bağlı olduğu yerden ipini koparan binek atı bir aygır, Atlı Spor Tesisleri´ne gelip, çiti yıkarak, dişi atların bulunduğu bölümde aralarında Türkiye´deki yarışlarda koşan şampiyon İngiliz atı Dinyeper´in yavrusu olan Happy Girl´in de bulunduğu, diğer dördü binek atı olan beş kısrakla çiftleşti. Sabah saatlerinde gelen tesisin sahibi 33 yaşındaki Mustafa Akın, gördüğü manzara karşısında şoke oldu, dünyası yıkıldı. Akın, duruma polise bildirdi ama başıbaş atın sahibi çıkmadı.

Tesisin sahibi Mustafa Akın ''edeta dünyamı karartı' dediği aygırı komşu tarla sahibi Çoşkun Azıl´a ücretsiz vererek bir yıl tarlayı pullukla sürme cezası verdi. Çapkın aygır hergün kızgın güneşin altında tarlada çift sürerek cezasını çekmeye başladı. Akın ' 'Tecavüzcü Coşkun' adını taktığı çapkın aygırın çifleştiği beş at ve bir eşekten sadece Duman, Çilek ve Şiva isimli Afrikan ve Arap cinsi üç atın hamile kaldığını belirterek, ''Tecavüze uğrayan atlarımın 9 ay sonra yavruları olacak. Aygırın verdiği zarar cezasız kalmamalıydı. Ben de ona ceza olarak bir yıl komşu tarlada çift sürdürme cazası verdim. Çapkın aygırın sahibinin bölgedeki bir başka at çiftliğinden olduğunu biliyorum ama kayıtlı olmadığı için birşey yapamadım. Olaydan sonra depresyona giren eşeği ise başka çiftliğe gönderdim ' dedi.

Mustafa Akın tek tesellisinin büyük umut bağladığı Dinyeper´in yavrusu, 300 bin TL değerindeki Happy Girl´in hamile kalmaması olduğunu söyledi.

Mustafa OĞUZ- Bahri KARATAŞ- İZMİR- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Komik - İlginç Çapkın Aygıra Pulluk Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement