18. İstanbul Tiyatro Festivali ile Buluşmaya Az Kaldı! - Son Dakika
Kültür Sanat

18. İstanbul Tiyatro Festivali ile Buluşmaya Az Kaldı!

18. İstanbul Tiyatro Festivali ile Buluşmaya Az Kaldı!

Yüzden fazla gösteri ile harika bir tiyatro ayı bekliyor bizleri. Biletleri tükenen bazı oyunlar için programa ek gösterimler bile eklendi...

01.05.2012 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 10 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında izleyicilerine zengin ve renkli bir program sunan İstanbul Tiyatro Festivali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın 40. yılında Türkiye'den 40,yurt dışından ise 5 tiyatro ve dans topluluğunun 100'ü aşkın gösterisini İstanbullu izleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde satışa çıkan festival biletleri sanatseverlerden yoğun ilgi görürken, biletleri tükenen bazı oyunlar için ek gösterimler programa eklendi.

Yerli ve yabancı tiyatro ve dans topluluklarının iki yılda bir Mayıs ayında, üç hafta boyunca izleyiciyle buluştuğu uluslararası bir etkinlik olan İstanbul Tiyatro Festivali ilk kez 1989 yılında gerçekleştirildi. 2002 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen festival kapsamındaki yapımlar ve topluluklar, hem izleyiciye hem de sanat dünyasına farklı açılımlar kazandırıyor; ulusal ve uluslararası, klasik ve çağdaş yorumlar, her iki yılda bir İstanbul Tiyatro Festivali merceğinden sahnelere yansıyor.

1997 yılından bu yana her yıl bir Türk ve bir yabancı sanatçıya Yaşam Boyu Başarı ödülü sunan İstanbul Tiyatro Festivali, eğitim projeleri, ortak yapımları ve günümüz toplumsal sorunlarına dair temalara değinen programıyla her iki yılda bir gösteri sanatları alanında ulusal ve uluslararası düzeydeki yeni yönelimleri ve çalışmaları İstanbul'a taşımaya devam ediyor.

18. İstanbul Tiyatro Festivali "özgürlükler-Sorgulamalar" teması altında, insan haklarından göçe, savaştan şiddete insan yaşamını sarmalayan durumlar, konular ve gerçekleri irdeleyecek. İstanbul Tiyatro Festivali, şehrin 22 farklı mekAnına yayılacak gösterilerin yanı sıra, uluslararası üne sahip tiyatro toplulukları ve dans gruplarının katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları, konferanslar ve sergilerle İstanbul'da tiyatroyla dolu bir ay yaşatacak.

18. İstanbul Tiyatro Festivali'nin Açılış Töreni, 9 Mayıs çarşamba akşamı gerçekleştirilecek. Açılış Töreni'nde yıllarını tiyatroya adamış ve festival kapsamında "Elin Elimde" adlı yapımla aynı sahnede yan yana gelecek iki değerli sanatçımıza; Başar Sabuncu ve Cüneyt Türel'e İstanbul Tiyatro Festivali Onur ödülü verilecek. Schaubühne Berlin'in Sanat Yönetmeni Thomas Ostermeier de festivalin diğer Onur Odülü'nün sahibi olacak.

Festivalin gerçekleşeceği mekAnlar;

Ali Paşa Han, Sahne Beşiktaş, Caddebostan Kültür Merkezi, Galata Rum İlköğretim Okulu, Garajistanbul, Haldun Taner Sahnesi, Hamursuz Fırını, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Hasköy İplik Fabrikası, İkinci Kat, Kenter Tiyatrosu, Kumbaracı50, Küçük Sahne, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Mekan Artı, Oyun Atölyesi, Salt Galata, üsküdar Stüdyo Sahnesi, üsküdar Tekel Sahnesi, Salon, Tiyatro Hal, Tiyatro Pera.

18. İstanbul Tiyatro Festivali, dünyaca ünlü 5 uluslararası topluluğu ağırlayacak. Festivale konuk olacak ülkeler; Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere ve İsviçre. Ayrıca, Belçika ve İsveç de Türkiye'den sanatçılarla çalışılan işler üretecekler. Oyunlar şöyle;

Hamlet - Schaubühne Berlin (Almanya)

Orfeo - Koreograflar Montalvo & Hervieu ile Cirque du Soleil dansçıları (Fransa)

Kafka'nın Maymunu - Young Vic Theatre Company (İngiltere)

Hans ya da Heiri - Zimmerman & de Perrot (İsviçre)

Gergedan - ThÉAtre de la Ville (Fransa)

18. İstanbul Tiyatro Festivali, programında bu yıl da ağırlıklı olarak seyirciyle ilk kez buluşacak yapımlara yer veriyor. İstanbul Tiyatro Festivali programında İstanbul'da ilk kez seyirciyle buluşacak 30'un üzerinde oyunun yanı sıra Dostlar Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu ve Oyun Atölyesi tarafından sergilenen dört farklı oyun da yer alıyor.

Festivalde dans ve performanslar, sergiler, söyleşiler, ustalık sınıfları ve atölye çalışmaları da var.

Sanatseverler biletlerini:

Biletix satış noktaları,

Biletix çağrı Merkezi (0216 556 98 00)

www.biletix.com

İKSV'den (10.00-19.00 saatleri arasında; 8 Nisan Pazar haric, Pazar günleri kapalıdır) alabilecek.

Bilet alımlarında kredi kartı da geçerli olacak ve her gösteride tam biletlerin yanı sıra öğrenciler için indirimli bilet de satılacak.

Festivalde Oyunlar Lale Kart üyeleri İçin İndirimli

Festival boyunca oyunları en ucuza izleme şansı Lale Kart sahiplerinin olacak. Lale Kart programının üyeleri, biletlerinde %25'e varan özel indirimden yararlanabilecekler. Lale Kart sahipleri için indirimli ön satışlar 2-6 Nisan arasında gerçekleştirilecek.

"BitamBiöğrenci" projesiyle öğrencilere destek olmak ister misiniz?

İKSV, 2007 yılında başlattığı "BitamBiöğrenci" projesinin kapsamını 2012 yılından itibaren genişleterek, işbirliği içinde bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşlarının işbirliği ve sanata duyarlı izleyicilerin desteğiyle, kültürel etkinliklere katılma şansı bulamayan öğrencileri sanatla buluşturmaya devam ediyor. Sinemaseverler, Biletix satış sistemi üzerinden ya da İKSV'den, "BitamBiöğrenci" projesine destek vererek, 15 veya 50 TL'lik bir katkıyla festivaldeki gösterilere 3 ya da 10 öğrencinin katılmasını sağlayabilecekler. Ayrıntılı bilgi için: www.bitambiogrenci.org ve www.biletix.com

18. İstanbul Tiyatro Festivali'yle ilgili program ve ayrıntılı bilgi için:

http://tiyatro.iksv.org/tr/program

Festivali sosyal medyada takip etmek için;

facebook.com/istanbultiyatrofestivali

twitter.com/tiyatrofest

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kültür Sanat 18. İstanbul Tiyatro Festivali ile Buluşmaya Az Kaldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement